Stadsnieuws

Naar Stadsnieuws »

Juttersmarkten waren een groot succes

  Ronald Boutkan | 26-08-2009 16:46

Den Helder – Het zomerseizoen loopt ten einde, de Helderse Juttersmarkten zitten er weer op. Dinsdag was de tiende en laatste markt van het jaar en volgens HOB-woordvoerder Jan Mooij was het een bijzonder mooi marktseizoen. “Qua weer hebben we het geweldig getroffen en als het weer goed is, zijn de verkopen dat ook!”

Voor martkmeesters Hans Hummel en Emile Roegies zitten de zware weken er weer op. Dinsdags om kwart over vier ’s morgens beginnen en pas na zes uur ’s avonds weer thuis hoeft voorlopig niet meer, maar terugkijkend wordt niet geklaagd. Het jaar 2009 bleek gunstig gestemd voor de Juttersmarkt. “We hebben tien markten gehad, een keer was het zo warm dat iedereen naar het strand ging en alleen gisteren viel er wat regen, verder is het elke dinsdag heerlijk weer geweest”, aldus Mooij. “En dan zie je vrolijke gezichten, veel volk in de straten en tevreden marktkooplieden.”

De organiserende HOB is dan ook zeer tevreden over het verloop van de markten, maar ook de verkopers waren volgens Mooij gelukkig. “Een van de deelnemers vertelde me gisteren nog dat Den Helder een van de best verkopende markten is. De man verkocht dit jaar worst, vorig jaar blikopeners en komt volgend jaar zeker terug. En zulke enthousiaste verhalen zijn natuurlijk altijd erg leuk om te horen.”

Hoeveel bezoekers de markten hebben getrokken is niet bekend, maar dat velen de Helderse binnenstad wisten te vinden staat vast. “Ik loop altijd een rondje en de straten stonden dit jaar echt propvol, het is echt heel druk geweest.” De markten telden gemiddeld zo’n 200 uitstallingen, inclusief de winkeliers die zelf voor de deur verkochten. Het organiseren van activiteiten tijdens de Juttersmarkten, bleek opnieuw een goede zet. “Je ziet dat er ook mensen zijn die speciaal voor die activiteiten komen, zoals de boekenmarkt of het North East Westival, en dan ook een rondje over de markt lopen.”

De eerstvolgende Juttersmarkt (waarvan de eerste in 1953 werd gehouden) staat vooralsnog, maar geheel onder voorbehoud, op de agenda voor 22 juni 2010.

Laatste update: 30-07-2012 13:22
Deel dit artikel
Geschreven door: Ronald Boutkan

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties