Markten

Naar Markten »

Kofferbakmarkt Julianadorp naar Callantsogervaart

  Redactie DHA | 27-04-2012 10:30

Den Helder – Het Kofferbakseizoen is weer begonnen. De markt aan de Donkere Duinen is drie weken geleden gestart en weer even gezellig als de afgelopen jaren. Op 2 mei start de markt in Julianadorp aan Zee.

Die markt is dit jaar voor het eerst op een nieuwe locatie. Aan de Callantsogervaart (Strandslag Drooghe Weert) wordt het succes van de afgelopen jaren voortgezet en bestaan zelfs mogelijkheden tot groei. Vanaf 08,00 uur is elke handelaar in de dop weer van harte welkom. Uiteraard hoopt organisator Flip Kos weer op veel deelnemers en publiek.

In 2006 werd in Julianadorp voor het eerst een Kofferbakmarkt georganiseerd. De tijd was er rijp voor, vond organisator Flip Kos die merkte dat de belangstelling voor dit type markten sterk aan het groeien was. Ook deze markt werd een succes. De ontspannen sfeer, de grote belangstelling van toeristen en bezoekers uit de regio maakte dat met er graag wilde staan of even een kijkje kwam nemen op zoek naar bijzondere spulletjes voor een leuk prijsje. De afgelopen jaren groeide de markt tot vaak meer dan 70 deelnemers.

Strandhuisjes
Door de verdubbeling, dit jaar, van het aantal strandhuisjes op het strand ter hoogte van deze markt werden groeide de behoefte aan meer parkeerruimte voor de huurders van deze huisjes, waardoor de ruimte voor een markt te klein werd. In overleg met de gemeente heeft Kos daarom gekozen voor de locatie aan de Callantsogervaart.

“De parkeerintensiteit is daar veel lager dan op de oude plek en bovendien is de oppervlakte groter”, vertelt Kos. “Het terrein wordt nu nog afgeschermd door jonge beplanting, waardoor het wat kaal oogt, maar door de deelnemers tactisch op te stellen en met de aanplant die de komende jaren ongetwijfeld gaat groeien is dit dé ideale plek.”

Woensdag 2 mei gaat het Kofferbakcircus op de hoek Callantogervaart/Duinweg/Zanddijk dus weer beginnen. Deelnemers aan deze markt betalen 10 euro voor een staanplaats. De markt duurt van 08.00 tot 16.00 uur. In cafetaria “Duinzicht” kunnen deelnemers en publiek terecht voor een heerlijk bakje koffie, een patatje of een snack. Uiteraard zijn hier ook toiletten beschikbaar. Om deel te nemen aan de markt hoeft men niet vooraf te reserveren.

Laatste update: 30-07-2012 13:22
Deel dit artikel
Geschreven door: Redactie DHA

Onder 'Redactie DHA' staan berichten mbt DHA zelf of die geschreven zijn op basis van een persbericht of anderzijds ingezonden informatie.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties