Maritiem

Naar Maritiem »

Marine oefent ter voorbereiding op Marinedagen

  Redactie DHA | 27-05-2011 13:24

Den Helder - Een explosie met brand, onbestuurbare vaar- en voertuigen en gewonde burgeromstanders vormden woensdag het rampscenario van een multidisciplinaire oefening. Met deze oefening bereidt de marine zich samen met civiele autoriteiten voor op mogelijke calamiteiten tijdens grootschalige evenementen, zoals de Marinedagen.

Het doorlopen van het rampenbestrijdingsplan van de veiligheidsregio en het bedrijfsnoodplan van de marine is essentieel in de voorbereiding van een groot evenement. Het zet alle partijen weer op scherp met speciale aandacht voor de operationele vaardigheden, onderlinge afspraken en procedures en de samenwerking tussen in- en externe hulpdiensten bij een groot incident op het marineterrein.

“Mocht een situatie als deze zich voordoen tijdens de Marinedagen, weten we nu hoe we op moeten treden”, geeft Ruud de Graaf aan. Als Hoofd Bureau Veiligheid, Milieu en BHV van het facilitair steunpunt Noord-Holland (FSPNH) heeft hij de leiding over de oefening. “We onderkennen nu haken en ogen die we weer verwerken in het bedrijfsnoodplan.” Het plan beschrijft hoe te handelen in dit soort situaties, wie daarvoor beschikbaar is en wie de leiding heeft over al het aanwezige personeel.

Op vrijdag 9 juni vindt er een soortgelijke oefening plaats waar de 'lessons learned' meteen worden toegepast.

Bron tekst en foto: Ministerie van Defensie.

Laatste update: 30-07-2012 13:22
Deel dit artikel
Geschreven door: Redactie DHA

Onder 'Redactie DHA' staan berichten mbt DHA zelf of die geschreven zijn op basis van een persbericht of anderzijds ingezonden informatie.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties