Eindconcert Triade in De Kampanje

  Redactie DHA | 27-06-2012 09:45

Den Helder - Het einde van het schooljaar is weer in zicht, nog enkele weken te gaan. Dat betekent dat de muziekafdeling van Triade het jaar traditiegetrouw afsluit met een groots eindconcert, dat plaats vindt op woensdag 11 juli om 19.00 uur in schouwburg De Kampanje.

Het concert heeft als thema meegekregen: Den Helder kust de zee. Het logo van de city-marketing groep prijkt al geruime tijd op de glazen gevel van het Triadegebouw aan de Middenweg. Diverse stukken van deze avond zullen op enigerlei wijze dit thema muzikaal laten klinken.

Vrijwel alle muziekleerlingen, heel veel dus, zullen hun steentje bijdragen aan dit mooiste concert van het Triadejaar. Op vier plekken tegelijk wordt een twee uur durend programma aangeboden dat – zoals te verwachten is – zeer divers zal zijn. Het publiek zal kunnen kiezen tussen klassieke en populaire muziek en alles wat daar tussen zit.

Mega
In de grote zaal zal het Mega-Ensemble het spits afbijten met twee nummers: “Ballad” en “Next to me”. Dit heterogeen ensemble is een grote groep muzikanten, van jong tot oud, dat voor het grootste deel voor het eerst met elkaar samenspeelt en optreedt. Bijzonder dit jaar is dat ook een groot koor van zangleerlingen mee zal doen.

Daarna wordt het toneel vrijgemaakt voor een ander spektakel: alle slagwerkers treden dan voor het voetlicht in een gezamenlijk stuk dat door hun docent speciaal voor deze avond geschreven is. En het blijft daarbij niet alleen beperkt tot het bekende slagwerkinstrumentarium. Het blijkt dat je met allerhande voorwerpen ritmes kunt maken….

Zang
Het programma vervolgt met optredens van diverse zangleerlingen, ook verenigd in een groot mega-koor. Alle strijkers zijn daarna aan de beurt, gevolgd door een gecombineerd optreden van het accordeonensemble met de cellogroep. Afgesloten wordt er door alle enkelrietblazers: saxofonisten en klarinettisten.

Tegelijk begint om zeven uur het programma in de kleine zaal. Daar treden de allerjongste muzikantjes op in de Crashband. Zij spelen geheel akoestisch, dus zonder elektrisch versterkte instrumenten. Dat geldt ook voor de andere optredens in deze zaal. In uiteenlopende stijlen hoort het publiek kleine en grotere groepen met zang, piano, blokfluit en harp. Een ensemble van koperblazers treedt als laatste op in de kleine zaal.

Poptempel
In de foyer is het goed toeven: met een drankje in de hand valt achtereenvolgens te luisteren naar het jazz-combo, het keyboardensemble en als laatste de enige echte Triade bigband, die een swingende afsluiting voor zijn rekening neemt. De Stadshal lijkt als vanouds omgetoverd in een heuse poptempel. Hier moet je zijn als je liefhebber bent van elektrische gitaren, een swingende bas en stevige drums. Een aantal popschoolbandjes speelt hier de sterren van de hemel met bekende (en ook minder bekende) popsongs. Tevens vindt hier de afsluiting plaats van de hele avond. Dan nemen de docenten hun instrument ter hand en zullen het publiek op muzikale wijze een goede zomer toewensen.

De entree voor het concert bedraagt twee euro. Kijk voor meer info op www.triade-denhelder.nl.

Laatste update: 30-07-2012 13:22
Deel dit artikel
Geschreven door: Redactie DHA

Onder 'Redactie DHA' staan berichten mbt DHA zelf of die geschreven zijn op basis van een persbericht of anderzijds ingezonden informatie.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties