Stadsnieuws

Naar Stadsnieuws »

Sloop brandweerkazerne nu al vertraagd

  Ronald Boutkan | 28-08-2008 17:17

Den Helder - Er is deze week een begin gemaakt met de sloop van de oude brandweerkazerne aan de Prins Hendriklaan. Als eerste is begonnen met het verwijderen van asbest aan de binnenkant van het gebouw. De planning was dat de sloop in oktober zou zijn afgerond, maar daags na de start is al duidelijk dat die planning niet zal worden gehaald.

De oude kazerne kon donderdag nog vrij eenvoudig worden betreden, een hek om het terrein ontbrak nog. Dat komt vrijdag, liet een van de slopers weten. De binnenplaats is dan niet langer, uit veiligheidsoverwegingen, toegankelijk. Het parkeerterrein Polderplein blijft tijdens de sloopwerkzaamheden wel gewoon toegankelijk.

"Als alles volgens planning verloopt, zijn de werkzaamheden op 20 oktober afgerond", liet de gemeente woensdag nog weten. Een van de mannen die donderdag in de kazerne aan het werk was, had daar zo zijn bedenkingen over. "Volgens mij is de planning dat we begin november met de binnenkant klaar zijn en beginnen we daarna pas met de daadwerkelijke sloop van het gebouw." Navraag bij de gemeente leert dat deze week inderdaad duidelijk is geworden dat de planning niet zal worden gehaald. "Er is meer asbest aangetroffen dan waar vooraf rekening mee is gehouden en dat betekent dat het allemaal wat langer gaat duren", laat woordvoerster Rinske Brandsma weten. "Wanneer de sloop nu wel is afgerond, is nog niet duidelijk. Als het goed is krijgen we volgende week een nieuwe planning."

De sloop van de kazerne is noodzakelijk, omdat de locatie nodig is voor realisatie van de plannen voor het Stadshart. Op de plek van de kazerne moet het veelbesproken stadspark worden aangelegd. Eind vorig jaar lieten meerdere partijen in de gemeenteraad nog weten dat zo snel mogelijk moest worden begonnen met die aanleg. Het was een van de redenen waarom de Groene Poolster niet naar de kazerne mocht verhuizen, dat zou de aanleg van het stadspark vertragen. Toch is het niet zo dat, als de oude brandweerkazerne eind dit jaar is verdwenen, snel zal worden begonnen met het stadspark. De bodem zal waarschijnlijk nog moeten worden gesaneerd en bovendien zijn de definitieve plannen (het Uitwerkingsplan Stadshart) nog niet vastgesteld.

Laatste update: 30-07-2012 13:22
Deel dit artikel
Geschreven door: Ronald Boutkan

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties