Albert van Beckhoven

  Redactie DHA | 29-04-2010 13:30

Ab van Beckhoven is geboren op 25 juni 1949 in Den Helder en sinds 1 januari 1966 werkzaam als burgermedewerker bij het Commando der Zeestrijdkrachten. Hij wordt omschreven als een zeer gewaardeerde collega die zich onderscheidt door een bijzonder actieve en meer dan behulpzame werkhouding, een uiterst nauwkeurige werkwijze en een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Hij wordt – vanwege zijn kennis en ervaring binnen de bevoorradingsdienst van de Mijnendienst – gezien als een vraagbaak voor velen. Met zijn nimmer aflatend enthousiasme motiveert en stimuleert hij anderen. Daarnaast ontplooide/ontplooid hij de volgende activiteiten:

  • Als werknemer was en is hij actief bij het organiseren van feesten en evenementen. In de jaren ’90 was hij initiatiefnemer en oprichter van een toko (winkeltje) voor het personeel waar men etenswaren en snoep kon kopen.
  • Vanaf 1959 tot heden zet hij zich als vrijwilliger bij voetbalvereniging F.C. Den Helder (voorheen H.F.C. Helder). Hij heeft zich in de loop der jaren verdienstelijk gemaakt als voetballer, als aanvoerder, als clubbladbezorger, als begeleider van diverse jeugdelftallen, als scheidsrechter en als kantinemedewerker. In 1989 werd hij benoemd tot Lid van Verdiensten.
  • Sinds 1966 is hij lid van de Stichting De Jutter en Eerste Helderse Wandelvereniging De Jutter. Hij zet en zette zich in t.b.v. het ophalen van het oud papier, als kantinemedewerker, als lotenverkoper en als clubbladbezorger. Tevens vervult hij sinds 1983 de functie van penningmeester. In 1982 werd hij benoemd tot Lid van Verdiensten.
  • De heer Van Beckhoven verricht sinds 1963 activiteiten die ten goede komen aan de samenleving, waarbij het zwaartepunt ligt op het terrein van de voetbal- en wandelsport.

Op grond van zijn totale verdiensten heeft het Hare Majesteit de Koningin behaagd om hem, ter gelegenheid van Koninginnedag 2010, te benoemen tot Lid in de orde van Oranje-Nassau.

Laatste update: 30-07-2012 13:22
Deel dit artikel
Geschreven door: Redactie DHA

Onder 'Redactie DHA' staan berichten mbt DHA zelf of die geschreven zijn op basis van een persbericht of anderzijds ingezonden informatie.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties