Stadsnieuws

Naar Stadsnieuws »

Afval op straat na weghalen vuilcontainer

  Ronald Boutkan | 29-06-2012 10:00

Den Helder – Meeuwen en kraaien hadden afgelopen week even vrij spel met afval dat ze vonden langs de Jan Verfailleweg. De ondergrondse vuilcontainer was weggehaald en niet vervangen. Het gevolg was dat bewoners hun vuil op straat plaatsten, waar de vogels zich vervolgens aan tegoed deden.

Een van de ondergrondse containers was weggehaald, omdat deze moest worden gerepareerd. In plaats van een nieuwe te plaatsen, werd een ijzeren plaat op het gat gelegd. Mensen die hun vuil kwamen brengen en tot de ontdekking kwamen dat ze de zakken nergens kwijt konden, lieten het vervolgens ter plaatse achter.

“Er is meerdere keren naar de gemeente gebeld, maar er gebeurt niets. Het is blijkbaar niet interessant genoeg, maar ondertussen pikken vogels de vuilniszakken open en trekken alles uit elkaar. Het beeld wordt er niet fraaier op”, laat een omwonende weten.

Verplichting
Volgens de gemeente zou de container worden teruggeplaatst zodra deze weer was gerepareerd. Dit is een taak van de HVC, die in opdracht van de gemeente Den Helder de afvalinzameling verzorgt. “In het contract staat echter wel dat ze een inzamelverplichting hebben en als dat niet op de normale manier kan, bijvoorbeeld doordat een container stuk is, moet er een alternatief worden geboden”, laat gemeentewoordvoerster José van der Burg weten.

Annemiek Meijer van HVC: “De ondergrondse container is afgelopen dinsdag uit de grond gehaald, omdat de klep niet meer werkte. De container is donderdagmiddag overigens alweer gerepareerd teruggeplaatst. In de tussentijd hebben we geen verwijzing aangebracht naar een andere container, die zeventig meter verderop zit. Daar hebben we van geleerd, want mensen zien dat blijkbaar niet zelf. In de toekomst zullen we wel een verwijzing aanbrengen.” Meijer benadrukt overigens dat de HVC wel elke dag is langsgereden om afval weg te halen, juist om situaties als op de foto te voorkomen.

Laatste update: 30-07-2012 13:22
Deel dit artikel
Geschreven door: Ronald Boutkan

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties