Stadsnieuws

Naar Stadsnieuws »

Gemeente in gesprek over Veteranendag

  Ronald Boutkan | 29-06-2012 17:25

Den Helder - De Helderse veteranen krijgen mogelijk toch nog een lokaal feestje. Dit blijkt uit de beantwoording van een door raadslid Daniëlle Pater (Stadspartij) gestelde vraag over het schrappen van de Veteranendag.

Pater wilde naar aanleiding van het bericht "Den Helder schrapt de lokale Veteranendag" weten of het echt zo slecht is gesteld met de gemeentelijke financiën, dat een feestje voor de veteranen niet meer tot de mogelijkheden behoort. De vraag werd woensdag gesteld en in recordtempo kwam het college vrijdag al met de beantwoording.

"Wij hebben en houden het (eren van) onze veteranen hoog in het vaandel", aldus het college. "De nieuwe veteranenwet die er aankomt, heeft tot gevolg dat binnenkort veel meer militairen de status veteraan krijgen. Wij verwachten dan ook dat het aantal belangstellenden voor onze Veteranendag sterk toeneemt."

Eerbetoon
Het college laat in de beantwoording weten dat bovenstaande betekent dat er goed moet worden gekeken naar de manier waarop het eerbetoon kan worden vormgeven. "Wij zijn dan ook in gesprek met partijen als de Koninklijke Marine om de mogelijkheden te bekijken."

Pater is niet tevreden met de beantwoording, ze noemt het "een nietszeggend antwoord van mensen die beter moeten weten".

Update
Om verwarring te voorkomen: bovenstaande gaat over de gemeentelijke Veteranendag, die sinds 2008 wordt gehouden. De door de marine georganiseerde Veteranendag, voorafgaand aan de Marinedagen, gaat op 6 juli gewoon door.

Lees ook: Den Helder schrapt de lokale Veteranendag.

Laatste update: 30-07-2012 13:22
Deel dit artikel
Geschreven door: Ronald Boutkan

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties