Stadsnieuws

Naar Stadsnieuws »

Natte zomer zorgt voor erg veel onkruid

  Ronald Boutkan | 30-07-2012 13:06

Den Helder – Het onkruid tiert her en der welig, maar dat heeft niet te maken met bezuinigingen op het onderhoud van het openbaar groen, al wordt dat door velen wel gedacht. “Achterstand in het onderhoud en de natte zomer zijn de oorzaken”, zo laat een woordvoerster van de gemeente weten.

De afgelopen weken kreeg DHA regelmatig mailtjes binnen van burgers die boos waren op de slechts staat van onderhoud van parken, perken en stoepjes. “Er wordt overal geld aan uitgegeven, maar behoorlijk het onkruid weg halen daar is geen geld voor”, aldus lezer R. Smit. “Het geeft een armoedig gezicht, de mooie tegels zijn niet meer te zien.”

Navraag bij de gemeente leert dat er niet wordt bezuinigd op het onderhoud, ook niet in vergelijking met eerdere jaren. “Maar we hebben wel wat problemen gehad met de aannemer die dit werk uitvoerde. Daar hebben we afscheid van genomen en daarna is wat achterstand ontstaan, maar er wordt nu hard gewerkt om die achterstand zo snel mogelijk in te lopen”, aldus gemeentewoordvoerster Nies Schellinger.

Natte zomer
De achterstand is niet de enige reden dat het onkruid zo lekker groeit. “Door de weersomstandigheden is er dit jaar sprake van extreme groei. Ook van de bedrijven die zich bezig houden met onkruidbestrijding horen we dat echt enorm hard groeit”, laat Schellinger weten.

Toch kampt de gemeente ook met een achterstand in de aanpak van het onkruid. “We hadden even geen vaste aannemer, maar we zijn de achterstand nu aan het inlopen.” Sinds een maand of drie is Van der Wiel bezig met de bestrijding en voor de rest van het jaar is Krinkels uit Alkmaar ingeschakeld door de gemeente. “Rond 18 augustus moeten alle straten en stoepjes er weer netjes uitzien.” Van der Wiel is nu nog bezig met het laatste beetje achterstallig onderhoud. “Vorige en deze week in de Geleerdenbuurt en Tuindorp, deze en volgende week wordt het onkruid in De Schooten en in Boatex en omgeving aangepakt.”

Laatste update: 30-07-2012 15:59
Deel dit artikel
Geschreven door: Ronald Boutkan
Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties