Maritiem

Naar Maritiem »

Druk weekeinde voor Joke Dijkstra

  Redactie DHA | 31-05-2012 09:15

Den Helder - Reddingboot Joke Dijkstra heeft een druk weekeinde achter de rug. Tijdens de Pinksterdagen is zij vier maal uitgevaren voor jachten met motorstoring.

Zaterdag werd de reddingsbootbemanning gepiept voor een 45 voet lang zeiljacht met een lijn in de schroef voor de haven van Den Helder. Na een klein uurtje lag alles weer rustig in de haven.

Zondag dreef er een 38 voet lange gehuurde Bavaria met motorstoring in het Schulpengat. Nadat er een sleepverbinding was gemaakt, werd de Bavaria naar de haven van Den Helder gesleept. Daar moesten zij op een monteur van het verhuurbedrijf wachten.

Sportvisbootje
Maandag lag op de rede een sportvisbootje ten anker omdat de motor weigerde. Op het moment dat de Joke Dijkstra langszij kwam, werden vanuit zee al de eerste mistbanken waargenomen.

’s Avonds ging om 21.15 uur wederom het alarm voor een 60 voet lang zeiljacht met motorstoring. Het zeiljacht was nog onder zeil zo’n drie mijl ten noorden van het Molengat. Vanwege de mist en het smalle, onverlichte vaarwater van het Molengat, vonden de twee ervaren zeilers het beter om de reddingboot erbij te halen voor het laatste stukje op sleeptouw.

Molengat
In het Molengat en op de rede was het zicht 20 tot 50 meter. In het Molengat werden diverse uitgaande kotters gepasseerd die op weg naar zee waren. Op de rede van Den Helder kwamen ook diverse kotters uit Texel en Den Helder naar buiten stomen. Na goed overleg met deze vissersmannen over het kruisen van het vaarwater werd rond 23.00 uur de haven van Den Helder aangelopen.

Laatste update: 30-07-2012 13:22
Deel dit artikel
Geschreven door: Redactie DHA

Onder 'Redactie DHA' staan berichten mbt DHA zelf of die geschreven zijn op basis van een persbericht of anderzijds ingezonden informatie.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties