Atletiek

Naar Atletiek »

Burgemeester rent mee in anti-drugs marathon

  Redactie DHA | 31-07-2012 10:10

Den Helder – Vrijwilligers en ex-verslaafden houden van donderdag 2 augustus tot woensdag 15 augustus hun jaarlijkse anti-drugs marathon om aandacht te vragen voor de gevaren van drugs. Dit jaar wordt er van Den Helder naar Vlissingen gerend, een afstand van totaal 350 kilometer.

De marathon begint donderdag om 10.00 op het gemeentehuis van Den Helder. Burgemeester Koen Schuiling zal de groep ontvangen en rent daarna het eerste stuk van de marathon mee.

De hardlopers rennen in totaal tien dagen rennen door Noord- en Zuid-Holland en Zeeland. De eerste dag staan verder nog Schagen en Tuitjenhorn op het programma.

Voorlichting
Tijdens de marathon wordt er regelmatig even pauze gehouden om voorlichtingsboekjes en flyers uit te delen door de vrijwilligers. De marathon is een initiatief van de stichting “Geen drugs wel leven”, opgezet vanuit de Scientology Kerk en stichting Narconon en heeft als doel om aandacht te vragen voor de gevaren van drugs.De ex-verslaafden die meerennen weten maar al te goed hoeveel schade drugs aanrichten. Ze hebben het namelijk allemaal meegemaakt, jezelf in coma zuipen of spuiten, stelen van je eigen familie, in de prostitutie belanden en ga zo maar door. En nu leven ze nog elke dag met de gevolgen. Ook al gebruiken ze inmiddels geen drugs meer en zijn ze van hun verslaving af.Onschuldig
“Het lijkt allemaal zo onschuldig in het begin, maar kijk eens naar alle ellende die het uiteindelijk brengt”, zegt een van de ex-verslaafden. “Als ik had geweten hoe erg ik mijn leven kapot zou maken, dan was ik er absoluut nooit aan begonnen.” En dat is precies de boodschap die de deelnemers graag willen verspreiden.

Het laatste rapport van het Trimbos instituut liet schrikbarend hoge percentage cannabisgebruikers zien. Het gemiddelde onder 15-16 jarige in Nederland ligt twee keer zo hoog als het Europese gemiddelde. Met de marathon hopen de hardlopers te voorkomen dat jongeren aan het experimenteren slaan, wat weer alle gevolgen van dien heeft. “Als ik door deze marathon een jongere kan behoeden voor de verschrikkingen van een verslaving, dan ben ik al blij!”

Meer informatie is te vinden op www.geendrugs-welleven.nl of www.narconon.nl.

Laatste update: 13-08-2012 12:33
Deel dit artikel
Geschreven door: Redactie DHA

Onder 'Redactie DHA' staan berichten mbt DHA zelf of die geschreven zijn op basis van een persbericht of anderzijds ingezonden informatie.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties