Agenda

apr
26
wo
Kindermiddag @ Dorpshuis Julianadorp
apr 26 @ 14:00 – 16:00

Kindermiddag in MFC ’t Dorpshuis Julianadorp

Op woensdag 26 april is er van 14.00 tot 17.00 uur
is er een gezellige Kindermiddag in het ’t Dorpshuis Julianadorp.
Kinderen kunnen onder begeleiding vissen (eigen hengel meenemen),
dammen, knutselen, kinderbingo en er is een Open Podium.

Kosten € 2,00 per kind (incl. snoepje en beker limonade)
Adres: Middelzand 3504 – 1788 ES – Julianadorp

Voor meer info: 0223-641122
kijk voor actuele informatie op www.dorpshuisjulianadorp.nl

apr
27
do
Koningsdag ’s Heeren Loo
apr 27 @ 12:00 – 16:00

Op het centrale plein van Noorderhaven in Julianadorp zijn volop feestelijkheden op Koningsdag, waaronder diverse activiteiten en live muziek. Vanaf 12.00 uur kan het publiek leuke koopjes scoren op de vrijmarkt. Op deze kleine rommelmarkt bieden cliënten van Noorderhaven hun handelswaar aan. Kinderen uit de omgeving zijn van harte welkom om hun kleedje mee te nemen en aan te sluiten.

Ook dit jaar kan er worden gedanst en meegezongen op live muziek. Om 12.00 uur bijt boerenkapel De Bloaspoepers de spits af op het pleintje bij de Cederhout. Aansluitend valt te genieten van de klanken van Soul Solution. Deze vijfmansformatie speelt een breed repertoire van covers van bestaande Soul klassiekers en Soul, Pop en R&B hits van nu. Zanger David Dam werd in 2014 bekend door zijn deelname aan de Voice of Holland. Tussen de sets van Soul Solution zal DJ Joop, bekend van de carnaval en Sinterklaasdisco, een feestje bouwen vanachter zijn draaitafel.

Kinderen kunnen zich vermaken met blikgooien en andere Oudhollandse spelletjes of zich uitleven op het springkussen. Om 14.00 uur en 15.00 uur kunt u meedoen met de KoningsBingo. Kaarten kosten € 2,50 per stuk. De bingo vindt plaats in de grote zaal van het Tij. Puntje Patat biedt volop keuze uit friet, snacks en / of vis voor de lekkere trek. Om 16.00 uur sluit het feestprogramma.

Koningsdag is een feest voor de hele familie. Niet alleen ouders kunnen zich vermaken, ook voor kinderen is er genoeg te beleven. De entree is gratis. Locatie: Centrale Plein, terrein Noorderhaven, ’s Heeren Loo Julianadorp.

apr
28
vr
Presentatie jubileumboek DOK Toer
apr 28 @ 19:30 – 21:30

Op vrijdag 28 april om 19.30 uur presenteert de toerafdeling van de Helderse wielervereniging HRTC DOK het Jubileumboek “DOK Toer 1977 – 2013”, geschreven door oud-Toerredacteur Anne de Poel.

De schrijver overhandigt het eerste exemplaar aan medeoprichter A. Hof (91), toerleden ontvangen een gratis exemplaar. Wethouder Odd Wagner krijgt uit handen van de auteur het tweede exemplaar.

De plaats van handeling is het clubgebouw van DOK aan de Guldemondweg in De Schooten. Belangstellenden zijn welkom.

Geschiedenis
DOK Toer is opgericht op 1 april 1977 door Dick Wessels, Arie Hof en Klaas Goudswaardt. De ontstaansgeschiedenis van de Doktoerders is minutieus beschreven, gevolgd door 36 hoofdstukken reilen en zeilen van de afdeling. De Poel kon putten uit 35 jaar, voornamelijk door hem zelf geschreven clubkranten, verslagen van tochten, fietsvierdaagses (ook die op Noorderhaven) notulen, persberichten en rapporten, (buitenlandse) meerdaagses en diverse ‘Maastrichten-Den Helder’.

Ook aan belangrijke gebeurtenissen buiten Toer is aandacht besteed: het ontstaan van concurrent RTV Toon Jacobs, het nieuwe complex aan de Guldemondweg, het 50- en 75-jarig bestaan van (heel) DOK. Het boek beslaat inclusief foto’s circa 300 bladzijden.

mei
16
di
Zingend Nederlands leren @ School 7
mei 16 @ 15:30 – 16:30

Al zingend Nederlands leren: gezelligheid, ontspanning, ontmoeting en muziek. Een mooie gelegenheid voor ‘oude’ en nieuwe inwoners om elkaar te ontmoeten. Het kan binnenkort in School 7.

Nederlands is een lastige taal om te leren, maar uit onderzoek blijkt dat je een vreemde taal sneller leert door liedjes te zingen. In navolging van Paradiso organiseren KopGroep Bibliotheken en het COA een gezellige meezingmiddag in School 7. Bestemd voor iedereen die beter Nederlands wil leren of het gewoon leuk vindt om uit volle borst Nederlandse klassiekers mee te zingen.

Een uur lang worden verschillende Nederlandse liedjes gezongen, van ‘Droomland’ tot ‘Tulpen uit Amsterdam’. Begeleid door zangeres Evelien van Leeuwen en met liedteksten op papier. Plezier tijdens het zingen staat voorop, benadrukt de organisatie. Door de Nederlandse liedteksten en de mix van buitenlanders en mensen die al Nederlands spreken is zo’n meezingmiddag een mooie manier om zingenderwijs de taal te leren. Maar ook om even te ontspannen en nieuwe mensen te ontmoeten. Iedereen is welkom.

De eerste meezingmiddag wordt gehouden op dinsdag 16 mei van 15.30 tot 16.30 uur in School 7, Keizersgracht 94 . De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

mei
25
do
Dauwtrapwandeltocht @ Tillenhof, Huisduinen
mei 25 @ 06:00 – 09:00

Den Helder – Wie Hemelvaartsdag niet wil gebruiken om uit te slapen, kan donderdag 25 mei meedoen met de vierde editie van de dauwtrapwandeltocht van Sportservice Den Helder. Dat betekent vroeg uit de veren, maar daar krijgt u geen spijt van!

’s Ochtends vroeg is de natuur op zijn mooist. Het prille groen kleurt de bomen en de geur van de bodem prikkelt in de neusgaten. Geniet van de opkomende zon, mystieke ochtendnevels en een kakofonie van vogelgeluiden. Het dauwtrappen werd vroeger zingend en blootsvoets gedaan. Het ritueel zou een zuiverende en genezende werking hebben waarbij tegelijkertijd de wederopbloei van de natuur werd gevierd.

U kunt met twee afstanden meedoen: 15 of 22 kilometer. De 40 km biedt Sportservice vanwege te weinig animo niet meer aan. De route is afwisselend over het strand, duinen en bos. Het start- en finishpunt zijn dit jaar gewijzigd naar Het Tillenhof 2 te Huisduinen. Dit pand grenst aan het parkeerterrein van het Tillenhof. De start is klokslag 06:00 uur. De kosten voor elke afstand bedragen €6,- inclusief een herinnering en onderweg koffie/thee met wat lekkers. Er kunnen maximaal 150 deelnemers meedoen met deze tocht.

Opgeven via de website: www.sportservicedenhelder.nl.

jun
18
zo
Julianapop
jun 18 @ 13:00 – 21:00

Op Vaderdag is het tijd voor de 24e editie van Julianapop. Dit jaar optredens van:

Douwe Bob
Sharon Doorzon
Sesam
Zion Vibes
Diggy Dex
Waylon
Winnaar van talentenjacht Julianadorp’s Got Talent

De voorverkoop in de winkels start een week na de Springfair, op 29 april. Online tickets zijn nu al te koop via de website www.julianapop.nl.