Agenda

mei
28
zo
Mannendag
mei 28 @ 12:00 – 17:00

Den Helder – Op de koopzondag van 28 mei wordt voor de derde keer de mannendag georganiseerd. Er valt weer veel te beleven voor mannen, zowel in stoere zaken, maar ook het intellectuele wordt niet vergeten. In de Kroonpassage wordt op acht tafels geschaakt en iedereen wordt uitgenodigd om hieraan mee te doen.

Mooie auto’s en motoren, een ronde met imposante motoren om 14.00 uur door de winkelstraten en een behendigheidswedstrijd op motoren in de Beatrixstraat. Wie kan zonder met de voeten op de grond te komen de langste tijd er over doen om allerlei lastige zaken op te rapen of te verrichten. Motorrijders worden opgeroepen mee te doen en hun kunsten te laten zien.

Nieuw is de verkeerd fiets, als je naar rechts stuurt gaat deze naar links en links naar rechts. Wie kan het beste op een lijn fietsen is de opdracht, hiervoor kan iedereen zich opgeven. Voor beide wedstrijden zijn mooie prijzen te verdienen: de hoofdprijs is een fotoshoot, de tweede prijs een waardebon van € 50,- bij Halfords en de derde prijs een kratje met zes flessen bier van de Helderse Jongens. Het kratje is zeer geschikt als gereedschapskist.

DJ’s
In de Spoorstraat en Keizerstraat staan DJ’s en in de Beatrixstraat staat een echte stoere live muziek. De Kop van Jut staat traditioneel op de hoek Spoorstraat/ Koningstraat. Bier proeven bij de Helderse Jongen in samenwerking met slijterij Van der Lem. Op zondag is het in de binnenstad onbeperkt gratis parkeren, doordeweeks mag er 5 uur gratis worden geparkeerd, mits gebruik wordt gemaakt van de blauwe schijf.

Jamsessie Café Pimpandoer
mei 28 @ 16:00

Na een maand weg te zijn geweest gaan we zondag 28 mei weer jammen in café de Pimpandoer! Om 16.00 uur geeft de basisband het startsein en daarna kan iedereen spelen. Alleen, met vrienden of met de basisband, elke opstelling is mogelijk tijdens de jamsessie.

Maak je zelf geen muziek? Geen probleem! Je kan ook gewoon gezellig naar het café komen voor een drankje en leuke muziek.

Dus kom zondag 28 mei naar café Pimpandoer voor een gezellige jamsessie!

jun
2
vr
Huisduiner Kermis
jun 2 @ 13:00 – jun 5 @ 23:45

Huisduinen – Traditiegetrouw draait met Pinksteren de Huisduiner kermis. Dit ter opening van het badseizoen. Vanaf vrijdag 2 juni tot en met maandag 5 juni mei is het weer feest voor jong en oud rondom de kerk en in het dorpshuis van Huisduinen.

Dit jaar weer veel vermaak op de gezellige Huisduiner kermis, maar ook lekker genieten met je familie en vrienden tijdens een praatje en een dansje in en rondom het gezellige dorpshuis van Huisduinen.

Op de kermis dit jaar weer attracties voor jong en oud, American Skeebal, Bulldozerschuifspel, Draaimolen, Gebakskraam, Lijntrek & Eendjesvissen, Lucky Cranes, Patatkraam, Suikerspin & Snoep, Wip-bank en een Zweefmolen, maar ook enkele nieuwe attracties. Het Dorpshuis van Huisduinen is het hele weekend open. Met een altijd weer feestelijke muzikale invulling voor het kermisweekend.

Het hele kermisweekend geldt overigens gratis entree in Dorpshuis. Op zaterdag en zondagavond alleen toegang 18+. Dus: Kom naar de Huisduiner Pinksterfeesten! Altijd gezellig!
Openingstijden Pinksterfeesten + kermis: start vrijdag 2 juni van 16.00 tot 24.00 uur. Overige dagen 3 en 4 juni van 13.00 tot 01.00 uur (sluiting kermis 24.00 uur) en op maandag 2e pinksterdag worden eerdere sluitingstijden aangehouden.

jun
18
zo
Julianapop
jun 18 @ 13:00 – 21:00

Op Vaderdag is het tijd voor de 24e editie van Julianapop. Dit jaar optredens van:

Douwe Bob
Sharon Doorzon
Sesam
Zion Vibes
Diggy Dex
Waylon
Winnaar van talentenjacht Julianadorp’s Got Talent

De voorverkoop in de winkels start een week na de Springfair, op 29 april. Online tickets zijn nu al te koop via de website www.julianapop.nl.