De formatie

Ronald Boutkan - Den Helder – Leuk dat formateur De Ceuninck steeds roept dat er zes wethouders moeten komen, maar dat is volledig buiten zijn opdracht. Het is niet aan hem te bepalen hoe het college van Den Helder er uit komt te zien, niet qua aantal en niet qua poppetjes. “Hij moet slechts aangeven welke partijen bij elkaar passen”, zegt ook Peter Reenders, voorman van de Stadspartij.
Lees verder

Vuile oorlog

Ronald Boutkan - Er is een vuile oorlog begonnen tegen de PVV, zo stond zaterdag te lezen in de Telegraaf. Is geen toeval uiteraard, heeft met verkiezingen te maken. Die schijnen woensdag plaats te vinden en niemand die er op dit moment aan ontkomt, ondanks dat het slechts een minderheid van de bevolking, zo zal straks weer blijken uit het opkomstpercentage, iets interesseert.
Lees verder

Stadhuisvredebreuk

Gastcolumn - Afgelopen week is er weer druk bewogen aan het politieke front… in de commissievergadering is het bestemmingsplan ten behoeve van het nieuwe stadhuis als onvolledig teruggestuurd omdat een, volgens veel commissieleden, relevant rapport ontbrak over de waardestelling van de twee gebouwen die in datzelfde bestemmingplan gesloopt dienden te worden.
Lees verder

Kies voor verkiezingen

Gastcolumn - Verkiezingen, ik heb er normaal gesproken niets meer mee. Al jaren niet het gevoel dat mijn stem er toe doet. Door gegoochel met stemmen en het wegcijferen van meningen smeedt men dealtjes in de politiek die uiteindelijk maken dat de burger machteloos toekijkt hoe de stem alsnog verloren gaat in een mix van onverenigbare partijen. De Nederlandse regering is daar ook na de afgelopen verkiezingen weer een schrijnend voorbeeld van en de burger is het kind van de rekening.
Lees verder

De schijn van

Ronald Boutkan - Den Helder - Is Willem Koning een integer raadslid? Dat is de vraag die nu al geruime tijd rondzingt in het Helderse. De burgemeester zegt van wel en om eerlijk te zijn, ik denk het ook. Ik heb althans geen reden om daaraan te twijfelen. Maar… kan er, terwijl je dus integer bent, wel sprake zijn van belangenverstrengeling?
Lees verder

Integriteit

Ronald Boutkan - Den Helder – Vragen stellen bij de integriteit van een raadslid mag niet. Althans, dat kunnen we opmaken uit de woorden van burgemeester Koen Schuiling. Tegenstanders van het stadhuis hebben grote vraagtekens bij de objectiviteit van CU-raadslid Willem Koning en willen duidelijk maken dat ze gelijk hebben. Bijvoorbeeld door bepaalde stukken uit de ambtelijke brievenmolen openbaar te krijgen. “Foei”, zegt Schuiling, “zo beschadigen ze een raadslid en dat is een kwalijke zaak”.
Lees verder

Einde van een mooi en lelijk jaar

Ronald Boutkan - Den Helder – De laatste dag van het jaar. Nog even en dan is ook 2013 weer voorbij. Lekker, eindelijk, werd tijd! Of juist jammer, helaas en ’t mocht nog maanden duren. Hoe je een jaar bekijkt is volledig afhankelijk van hoe je het persoonlijk hebt ervaren.
Lees verder

Willen, maar niet mogen wonen in Den Helder

Gastcolumn - In 2008 ben ik in Den Helder komen wonen. Na vier jaar latten waren mijn kinderen én ik zover om inderdaad samen te gaan wonen met mijn lief, en zij met hun stiefvader. Juist met kinderen wil je geen overhaaste stappen nemen. Uiteraard kreeg ik veel verbaasde blikken en ook afkeurend, want Den Hélder, dáár wil je nog niet dood gevonden worden! Toch? Nee inderdaad, ik wil hier lekker blijven leven. Oftewel: wij vinden het fijn wonen hier.
Lees verder

Achgad

Ronald Boutkan - Wat is er loos in Den Helder? Die vraag stelt Achgad zich en hij geeft zelf antwoord, wel zo makkelijk. Den Helder deugt niet, is de korte samenvatting. Van democratie hebben ze hier nog nooit gehoord, een kleine groep met afwijkend gedrag legt al jaren haar wil op aan de meerderheid, de gemeenteraad zit vol malloten en verkiezingen kunnen we beter niet houden, heeft toch geen enkele zin!
Lees verder

Maak van stadhuis een verkiezingsitem!

Gastcolumn - Den Helder - Dhr Pirovana, plan-econoom en betrokken bij de nieuwbouw stadhuis, stelt: “het nieuw te bouwen stadhuis blijft makkelijk binnen de door de raad gestelde €2,1 miljoen”. Deze €2,1 miljoen is gebaseerd op de huidige kosten, naar het prijspeil van 2010 van het huidige stadhuis en de gehuurde panden, te weten het oude belastingkantoor en het oude gebouw van woningstichting.
Lees verder
Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie
Eerdere berichten

Reacties