Paspoort

Ronald Boutkan - Een echte reiziger ben ik niet, ik hecht niet zoveel aan vakantie en voor zoiets heb ik dus ook geen reisdocument nodig. Nu is het in dit land zo dat je je moet kunnen identificeren en ja, dan is een paspoort of identiteitskaart wel handig. Bankpasje voldoet niet, zelfs de officiële landelijke perskaart van de vakbond opent op dit vlak weinig deuren. Kortom, een geldig reisdocument bezitten blijft hoe dan ook een vereiste.
Lees verder

Zaagmans

DHFOTO - Den Helder – Begin deze week fietste ik met mijn dochtertje van vier vanaf het Vogelasiel weer naar huis. Nu moet u weten dat mijn dochter een meisjes meisje is en dus gek op roze. Niet zo vreemd dus dat zij de roze stippen op de bomen als eerste zag.
Lees verder

College Den Helder heeft een slechte start

Gastcolumn - Den Helder - Het college van B&W heeft met het beëindigen van de regionale samenwerking binnen het sociale domein de stad een slechte dienst bewezen. Met dit besluit is namelijk de positie van de stad in de regio zo’n tien jaren teruggeplaatst.
Lees verder

Wie is de mol?

Ronald Boutkan - Den Helder – We hebben na drie maanden dus een nieuwe coalitie. Ook de namen van de vijf wethouders zijn inmiddels, officieus, bekend. Zestien tegen vijftien wordt het in de gemeenteraad, met onder de zestien allemaal eenmansfracties en één grote partij vol met, zo het lijkt, éénpitters.
Lees verder

Het Kos Effect…

Gastcolumn - Den Helder - Na de valse start van ruim een maand informeren(!) leek er ruim twee maanden na de gemeenteraadsverkiezingen eindelijk zicht op een nieuwe coalitie en dus een college. We zitten dan al fors in de verlenging, want bij de laatste twee procent of elf gemeenten van Nederland. Dan echter, alweer een week geleden, ploft de onderhandeling tussen CDA, VVD en de Stadspartij.
Lees verder

Nieuw elan?

Gastcolumn - Den Helder - Het bestuur van FC Den Helder, onder voorzitterschap van PvdA-raadslid De Vrij, vraagt de collega raadsleden/fractieleden van andere politieke partijen om de wensen voor wat betreft kunstgras voor de speelvelden mee te nemen in de coalitie-onderhandelingen. De voorzitter is er de afgelopen jaren niet in geslaagd zijn wensen bij de gemeente te verzilveren.
Lees verder

De formatie

Ronald Boutkan - Den Helder – Leuk dat formateur De Ceuninck steeds roept dat er zes wethouders moeten komen, maar dat is volledig buiten zijn opdracht. Het is niet aan hem te bepalen hoe het college van Den Helder er uit komt te zien, niet qua aantal en niet qua poppetjes. “Hij moet slechts aangeven welke partijen bij elkaar passen”, zegt ook Peter Reenders, voorman van de Stadspartij.
Lees verder

Vuile oorlog

Ronald Boutkan - Er is een vuile oorlog begonnen tegen de PVV, zo stond zaterdag te lezen in de Telegraaf. Is geen toeval uiteraard, heeft met verkiezingen te maken. Die schijnen woensdag plaats te vinden en niemand die er op dit moment aan ontkomt, ondanks dat het slechts een minderheid van de bevolking, zo zal straks weer blijken uit het opkomstpercentage, iets interesseert.
Lees verder

Stadhuisvredebreuk

Gastcolumn - Afgelopen week is er weer druk bewogen aan het politieke front… in de commissievergadering is het bestemmingsplan ten behoeve van het nieuwe stadhuis als onvolledig teruggestuurd omdat een, volgens veel commissieleden, relevant rapport ontbrak over de waardestelling van de twee gebouwen die in datzelfde bestemmingplan gesloopt dienden te worden.
Lees verder

Kies voor verkiezingen

Gastcolumn - Verkiezingen, ik heb er normaal gesproken niets meer mee. Al jaren niet het gevoel dat mijn stem er toe doet. Door gegoochel met stemmen en het wegcijferen van meningen smeedt men dealtjes in de politiek die uiteindelijk maken dat de burger machteloos toekijkt hoe de stem alsnog verloren gaat in een mix van onverenigbare partijen. De Nederlandse regering is daar ook na de afgelopen verkiezingen weer een schrijnend voorbeeld van en de burger is het kind van de rekening.
Lees verder
Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie
Eerdere berichten

Reacties