Maritiem

Naar Nieuws »

Verkerk krijgt commando over Zeestrijdkrachten

Redactie DHA - Den Helder - Vice-admiraal Matthieu Borsboom draagt op 26 september van dit jaar het commando over de zeestrijdkrachten over aan generaal-majoor der mariniers Rob Verkerk. Verkerk, momenteel Plaatsvervangend Commandant Zeestrijdkrachten, wordt bevorderd tot luitenant-generaal der mariniers. Vice-admiraal Borsboom is dan bijna vijf jaar Commandant Zeestrijdkrachten. Hij zal tot zijn leeftijdsontslag andere werkzaamheden voor Defensie verrichten.
Lees verder

Marine organiseert reünie Het Arsenaal

Redactie DHA - Den Helder – De marine organiseert op 5 juni een reünie voor alle oud-medewerkers die ooit op Het Arsenaal hebben gewerkt. Het gebouw is dit jaar namelijk precies 25 jaar in gebruik. Van koelkasten tot kleding, bouten en moeren. Alles is te vinden in “Het Arsenaal”. Dit markante gebouw staat voor de marine geheel in het teken van het beheren van de benodigde voorraden.
Lees verder

Mijnenjager brengt zeemijn tot ontploffing

Redactie DHA - Den Helder - Een mijnenjager van de Koninklijke Marine heeft woensdag op de Noordzee een zeemijn uit de Tweede Wereldoorlog tot ontploffing gebracht. De invloedsmijn was opgemerkt vanaf een visserskotter, zo'n 12 mijl ten noordwesten van de Belgische badplaats Nieuwpoort.
Lees verder

Minister: zaak Zr Ms Evertsen juist afgehandeld

Redactie DHA - Den Helder - Het incident aan boord van marineschip Zr. Ms. Evertsen is "op een juiste wijze afgehandeld". Dat zegt de minister van Defensie woensdag in een brief aan de Tweede Kamer. De Onafhankelijk Defensievakbond vindt een en ander minder netjes afgedaan.
Lees verder

Leidende rol Nederland tijdens Joint Warrior

Redactie DHA - Den Helder - Nederland heeft onverwacht een leidende rol gekregen in de grote internationale oefening Joint Warrior. Commandeur Rob Kramer stuurt met de staf van de Netherlands Maritime Force (NLMARFOR) een vloot van zestien schepen aan.
Lees verder

Incident op Evertsen slechts ten dele waar

Redactie DHA - Den Helder – Het verhaal over een drank- en seksincident aan boord van Zr Ms Evertsen is maar ten dele waar. Dat stelt de voorzitter van de Onafhankelijke Defensiebond (ODB), Erik Jurriëns. De marine heeft inmiddels ook bevestigd dat van seksuele uitspattingen geen sprake was.
Lees verder

Drank- en seksincident op marineschip

Redactie DHA - Den Helder - De marine is opnieuw opgeschrikt door een drank- en seksincident, zo meldt De Telegraaf donderdag. Het incident vond plaats aan boord van Zr Ms Evertsen en is inmiddels door een woordvoerder bevestigd.
Lees verder

Toekomstdroom Tres Hombres weer stap dichterbij

Redactie DHA - Den Helder - Voor sommige mensen is het geluid van een scheepsmotor een soort muziek, bij Fairtransport b.v. vinden ze het meer klinken als hoorbare luchtverontreiniging. Vandaar dat op vrijdagmiddag 4 april de Brixham trawler Nordlys IV, in 1873 gebouwd, voor het eerst sinds 1927 weer een puur zeilschip wordt, omdat de motor, een 6-cilinder Scania D11 van 212 PK, er uit gaat en in de verkoop komt.
Lees verder

Gewonden en vermisten bij reddingsoefening

Redactie DHA - Den Helder - Op het Marsdiep vond maandagavond een grote reddingsoefening plaats. Twee schepen kwamen met elkaar in aanvaring, waardoor er diverse gewonden en vermisten waren.
Lees verder

Opnieuw problemen met de NH-90

Ronald Boutkan - Den Helder - Bovenmatige corrosie en slijtage, dat zijn de meest recente problemen met de NH-90, de nieuwe helikopters van Defensie. Minister Hennis-Plasschaert informeerde dinsdag de Tweede Kamer. Eerder waren al problemen met het geluidsniveau vastgesteld.
Lees verder
Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie
Eerdere berichten
› Kramer nieuwe commandant Maritime Force › Karel Doorman gedoopt voor behouden vaart › Minister doopt grootste marineschip tot Karel Doorman › Marine herdenkt slag om de Javazee › Prins Hendrik Legpenning voor Indonesische marine › Drenkelingen gered door Zr Ms Evertsen › Zuiderkruis begonnen aan laatste reis › Zr. Ms. Friesland doneert aan Villa Joep › Zr. Ms. Holland ingezet voor Search And Rescue › Afscheid van groepsoudste Marineluchtvaartdienst › Clipper Round the World in juli weer naar Den Helder › Marine lanceert raketten voor Noorse kust › Amerikaanse heli aan boord Zr Ms Zeeland › Marineschip Zeeland redt zeven drenkelingen › Onderzoek 'seksincident' Van Speijk levert geen strafbare feiten op ... › ODB: problemen met NH90 “zeer ernstig” › Nieuwe sleepboten voor de Marine › Marineschepen naar Somalië en Caribisch gebied › Evertsen en Zeeland verlaten Den Helder › Subsidie voor Kenniscentrum Wind op Zee › Johan de Witt terug van piratenjacht › Johan de Witt op weg naar huis › Medailles voor vaste krachten KNRM › Amsterdam na vier maanden terug in Den Helder › Matrozen officieel toegetreden tot Koninklijke Marine › Nog betere samenwerking haven en Koninklijke Marine › Zr. Ms. Groningen eert oude zeemanstraditie › Nederlandse schepen bedwingen storm Kaap › Leiding antipiraterijmissie over aan Frankrijk › Spectaculaire arrestatie drugssmokkelaars op Noordzee Meer berichten »

Reacties