Maritiem

Naar Nieuws »

Patrouilleschip naar Caribisch gebied

Redactie DHA - Den Helder - Het patrouilleschip Zr. Ms. Groningen vertrekt maandag 28 april naar het Caribisch gebied. Het marineschip komt naar verwachting op 19 mei aan op Curaçao en zet zich daar in voor counterdrugsoperaties en kustwachttaken.
Lees verder

Kruip in de huid van een echte redder

Redactie DHA - Den Helder - De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) houdt 3 mei weer haar landelijke open dag op meer dan 45 locaties. Het is dé dag om actief kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM. Uiteraard is ook het station Den Helder geopend.
Lees verder

Studenten Marine in Dong Energy Solar Challenge

Redactie DHA - Den Helder - Nederland kenmerkt zich door een innovatieve en vooruitstrevende maritieme sector. Een sector die velen tot de verbeelding spreekt, maar vaak lastig onder de aandacht van jongeren is te brengen. Nederland Maritiem Land, de netwerkorganisatie van de maritieme sector, wil hier graag verandering in brengen.
Lees verder

Extra tijd nodig voor vragen over problemen NH90

Redactie DHA - Den Helder - Minister van Defensie Hennis-Plasschaert heeft extra tijd nodig om vragen over problemen met de NH90 te beantwoorden. Dit heeft ze per brief aan de Tweede Kamer laten weten. De vragen hebben betrekking op geluidsproblematiek en corrosie.
Lees verder

Koopvaardij en marine oefenen in de Golf van Aden

Redactie DHA - Den Helder - Een boardingteam van luchtverdedigings- en commandofregat Zr. Ms. Evertsen heeft donderdag het Nederlandse koopvaardijschip de Happy Dragon ‘bevrijd’ van piraten. Het ging hier om een oefening in de Golf van Aden.
Lees verder

Dorpsoudsten op bezoek bij Zr Ms Evertsen

Redactie DHA - Den Helder - Vijf dorpsoudsten uit Bandar Murcaayo in Noord-Somalië hebben woensdag een bezoek gebracht aan Zr. Ms. Evertsen. Het Nederlandse luchtverdedigings- en commandofreget doet momenteel mee aan operatie Ocean Shield en bestrijdt piraterij. Een aantal van de oudsten was al eens aan boord geweest van een Nederlands schip. In 2012 ontvingen de dorpelingen van Bandar Murcaayo medische hulp van Zr. Ms. Rotterdam.
Lees verder

Evertsen mogelijk eerder uit Ocean Shield

Redactie DHA - Den Helder - Een mijnenjager van de Koninklijke Marine gaat oefenen in de Oostzee. Verder heeft Nederland aangeboden Zr. Ms. Evertsen eerder uit Ocean Shield te halen. Dit alles in het kader van aanvullende maatregelen van de NAVO om bondgenoten gerust te stellen die zich door de crisis in Oekraïne bedreigd voelen. Nederland heeft aangegeven hieraan bij te dragen.
Lees verder

Verkerk krijgt commando over Zeestrijdkrachten

Redactie DHA - Den Helder - Vice-admiraal Matthieu Borsboom draagt op 26 september van dit jaar het commando over de zeestrijdkrachten over aan generaal-majoor der mariniers Rob Verkerk. Verkerk, momenteel Plaatsvervangend Commandant Zeestrijdkrachten, wordt bevorderd tot luitenant-generaal der mariniers. Vice-admiraal Borsboom is dan bijna vijf jaar Commandant Zeestrijdkrachten. Hij zal tot zijn leeftijdsontslag andere werkzaamheden voor Defensie verrichten.
Lees verder

Marine organiseert reünie Het Arsenaal

Redactie DHA - Den Helder – De marine organiseert op 5 juni een reünie voor alle oud-medewerkers die ooit op Het Arsenaal hebben gewerkt. Het gebouw is dit jaar namelijk precies 25 jaar in gebruik. Van koelkasten tot kleding, bouten en moeren. Alles is te vinden in “Het Arsenaal”. Dit markante gebouw staat voor de marine geheel in het teken van het beheren van de benodigde voorraden.
Lees verder

Mijnenjager brengt zeemijn tot ontploffing

Redactie DHA - Den Helder - Een mijnenjager van de Koninklijke Marine heeft woensdag op de Noordzee een zeemijn uit de Tweede Wereldoorlog tot ontploffing gebracht. De invloedsmijn was opgemerkt vanaf een visserskotter, zo'n 12 mijl ten noordwesten van de Belgische badplaats Nieuwpoort.
Lees verder
Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie
Eerdere berichten

Reacties