Maritiem

Naar Nieuws »

Marine niet van plan 'ruilhelis' te kopen

Redactie DHA - Den Helder - De Marine is niet van plan om andere heliopters aan te schaffen, omdat er problemen zijn met de NH-90. Dat meldt minister van Defensie Jeanine Hennis dinsdag aan de Tweede Kamer. Berichtgeving vorige maand in onder meer de Telegraaf over deze 'ruilheli's' is onjuist, aldus de minister.
Lees verder

Eenzame Duitser gestrand op de Razende Bol

Redactie DHA - Den Helder - Een eenzame Duitse schipper koos vrijdagmorgen vroeg de verkeerde weg en strandde op de westkant van de Razende Bol. Nu niet een plek waar de Helderse reddingboot dagelijks komt en dus moest het zeiljacht voorzichtig worden benaderd.
Lees verder

Zeeland vertrokken voor poolexpeditie

Redactie DHA - Den Heldder - De Koninklijke Marine leidt de komende weken een wetenschappelijke expeditie naar het Noorse eiland Jan Mayen. Woensdagmorgen vertrok Zr. Ms. Zeeland uit Den Helder met aan boord onderzoekers van het Willem Barentsz Poolinsituut (Rijksuniversiteit Groningen), TNO en het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap.
Lees verder

Zeven Provinciën escorteert voedsel voor Somaliërs

Redactie DHA - Den Helder - In de Somalische haven Bosaso is maandagmorgen een koopvaardijschip met voedsel aangekomen. Het schip, varend voor het World Food Program, is tijdens de tocht door de piraterijgevaarlijke Golf van Aden begeleid door Zr. Ms. De Zeven Provinciën. De reis duurde twee dagen.
Lees verder

Van Speijk op weg naar Somalische kust

Redactie DHA - Den Helder - In weer en wind en uitgezwaaid door familie en vrienden vertrok Zr. Ms. Van Speijk zondagmiddag vanuit thuishaven Den Helder richting Somalië. Het schip neemt daar gedurende drie maanden deel aan de EU antipiraterijmissie Atalanta. Het multipurposefregat heeft 178 militairen aan boord, waaronder een specialistisch team van het Korps Mariniers en is daarnaast ook uitgerust met een NH90 helikopter.
Lees verder

Old Gaffers op bezoek in Den Helder

Ronald Boutkan - Den Helder – De Old Gaffers Association Nederland is dit weekeinde op bezoek in Den Helder. In de haven van Willemsoord kwamen vrijdag iets minder dan dertig schepen aan. Minder dan verwacht, omdat een deel van de vloot vanwege de weersomstandigheden besloot niet door te varen naar Den Helder.
Lees verder

Marine en wetenschappelijke instituten op poolexpeditie

Redactie DHA - Den Helder - De Koninklijke Marine leidt volgende maand een wetenschappelijke expeditie naar het Noorse eiland Jan Mayen. Aan de expeditie, die van 13 tot en met 26 augustus duurt, doen het Willem Barentsz Poolinsituut van de Rijksuniversiteit Groningen, TNO en het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap mee.
Lees verder

Fregat Van Speijk vertrekt voor antipiraterijmissie

Redactie DHA - Den Helder - Het multipurposefregat Zr .Ms. Van Speijk vertrekt zondag 10 augustus vanuit thuishaven Den Helder richting Somalië. Het schip neemt daar gedurende drie maanden deel aan de EU-antipiraterijmissie Atalanta.
Lees verder

Zr Ms Holland vertrokken uit Den Helder

Redactie DHA - Den Helder - Het patrouilleschip Zr. Ms. Holland is zondag vertrokken naar het Caribisch gebied. Het marineschip met vijftig militaire bemanningsleden komt naar verwachting op 18 augustus aan in het gebied. Het zet zich daar de komende vier maanden in voor onder andere counterdrugsoperaties en kustwachttaken.
Lees verder

Urania pakt derde plek tijdens Tall Ships Races

Redactie DHA - Den Helder - Zr. Ms. Urania heeft de derde plek bemachtigd tijdens de internationale Tall Ships Races. Het marinezeilschip finishte voor de Deense havenstad Esbjerg, nadat het afgelopen maandag met zes klassegenoten vanuit het Noorse Bergen vertrok.
Lees verder
Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie
Eerdere berichten

Reacties