Maritiem

Naar Nieuws »

Website ODB leidt tot kamervragen

Redactie DHA - Den Helder - De klok op de website van de Onafhankelijke Defensie Bond (ODB) heeft haar werk gedaan. De Tweede Kamerleden Van Klaveren en Bontes (Groep Bontes/Van Klaveren – Voor Nederland) hebben kamervragen gesteld aan de minister van Defensie over meer dan 500 dagen geen Defensie-CAO.
Lees verder

Druk weekeinde voor Kustwacht

Ronald Boutkan - Den Helder - De Kustwacht heeft een paar drukke dagen achter de rug, zo laat het Kustwachtcentrum in Den Helder weten. Zo liepen er vele jachten aan de grond en moesten de redders in totaal twaalf keer in actie komen voor personen die in problemen waren geraakt.
Lees verder

Zr Ms Amsterdam verkocht aan Peru

Redactie DHA - Den Helder - Bevoorrader Zr. Ms. Amsterdam is verkocht. Defensie draagt het schip over aan Peru. De directeur van de Defensie Materieel Organisatie (DMO), Lex Hendrichs, en de directeur materieelverwerving van het Peruaanse Ministerie van Defensie, Contralmirante Ernesto Colunge, tekenden daarvoor woensdagavond een contract in het Zuid-Amerikaanse land.
Lees verder

Lynx heli betere keuze voor Defensie

Redactie DHA - Den Helder - De meest slimme keuze om de NH-90 te vervangen, is de Lynx helikopter. Dat stelt Erik Jurriëns, voorzitter van de Onafhankelijke Defensie Bond. Defensie moet op zoek naar een alternatief, nu de NH-90 is 'afgekeurd'.
Lees verder

Marineschip ontvangt delegatie Tweede Kamer

Redactie DHA - Den Helder - De Voorzitter en de fractievoorzitters van de Tweede Kamer hebben deze week een werkbezoek gebracht aan het Nederlandse marineschip Zr. Ms. De Zeven Provinciën, dat onderdeel is van de EU-antipiraterij-operatie ATALANTA. Het gezelschap werd begeleid door de Commandant der Strijdkrachten, generaal Tom Middendorp.
Lees verder

Marine escorteert Russisch oorlogsschip

Redactie DHA - Den Helder - Het marinefregat Zr. Ms. Evertsen heeft zondag een Russisch oorlogsschip door de Nederlandse wateren geëscorteerd. De destroyer Admiral Levchenko is onderweg vanuit de Middellandse Zee naar thuishaven Severomorsk.
Lees verder

Brandstofbesparing Marine dankzij simulator

Redactie DHA - den Helder - Wat is er nodig voor schonere en zuinigere scheepvaart? Deze vraag stond centraal tijdens het Maritiem Symposium 2014, vrijdag op het Koninklijk Instituut voor de Marine in Den Helder. Specialisten uit binnen- en buitenland deelden er hun meningen, onderzoeksgegevens en toekomstvisies. De marine greep de toepasselijke gelegenheid aan om de Ship Handling Simulator in gebruik te nemen.
Lees verder

Henri Lloyd wint Clipperetappe naar Den Helder

Ronald Boutkan - Den Helder - Terwijl op Willemsoord nog volop werd gewerkt aan het in gereedheid brengen van het terrein voor het grote Clipperfeest, werd even voor de kust de etappe van Derry-Londonderry naar Den Helder winnend afgesloten door de Henri Lloyd. Het was al de vijfde winst voor de HL.
Lees verder

Karel Doorman voor het eerst in thuishaven Den Helder

Redactie DHA - Den Helder - Zwaaiend met hun witte pet ‘joelden’ adelborsten dinsdag in Den Helder het nieuwe bevoorradingsschip Karel Doorman binnen. Het Joint Support Ship legde voor het eerst aan in de thuishaven. Het werk van de bijna 205 meter lange Karel Doornam is het bevoorraden van varende schepen. Daarnaast is het JJS inzetbaar voor strategisch zeetransport en logistieke ondersteuning vanaf zee. Tijdens dit zogenoemde seabeasing is het schip thuisbasis voor troepen op het land.
Lees verder

Op weg naar een ‘Low Carbon’ marine

Redactie DHA - Den Helder - Hoe worden de marine en haar operaties schoner en zuiniger? Een thema dat niet alleen binnen de marine leeft, maar de hele maritieme branche raakt. Tijdens het Maritiem Symposium op 4 juli 2014 belichten diverse nationale en internationale sprekers het thema vanuit hun eigen invalshoek op het Koninklijke Instituut van de Marine in Den Helder.
Lees verder
Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie
Eerdere berichten

Reacties