Muziekrecensies

Naar Recensies »

Jazzweekend 2014 keerpunt? Echte jazz in het café!

Redactie DHA - Den Helder - Zal het Helderse jazzweekend – aflevering 2014 – te boek komen te staan als een keerpunt? Zou er toch weer meer behoefte aan kwaliteit en echte jazz ontstaan? Deze wellicht wat al te pretentieuze vragen worden mij ingegeven door het heugelijke feit dat in café De Engel in de Koningstraat, toch vooral bekend van rockmuziek van de hardste soort, afgelopen vrijdag het jazzkwartet Bruut! aantrad.
Lees verder

Trio Ramón Valle laat publiek ademloos achter

Redactie DHA - Den Helder - Het was op een paar dagen na precies acht jaar geleden dat de Cubaanse jazzpianist Ramón Valle en zijn trio voor het eerst in Den Helder optraden en het aanwezige publiek verwarmden met een geweldig concert. Afgelopen vrijdagavond werd zestig man publiek ademloos achtergelaten, dit was een vijf sterren concert!
Lees verder

Wet T-shirt Contest – Funky Beast

Stephan Wegman - Den Helder - De deels Helderse band “Wet T-shirt Contest” (WTC) heeft onlangs haar tweede EP “Funky Beast” uitgebracht. De band kende voor dit mini-album een aantal personele wisselingen. Zo wisselde WTC van bassist en verliet de saxofonist de band. Ook de muziek op de EP is anders dan eerder werk. Deze is ruiger.
Lees verder

Matige opkomst voor briljant 'gerommel' van TMSRJME

Redactie DHA - Den Helder - Nog voor je dertigste al een arrivé in de vaderlandse jazzwereld met een Edison op zak, leider van een ensemble en spelend in tal van nieuwe formaties. Gitarist Reinier Baas kan beslist worden beschouwd als de voorman van een nieuwe generatie jazzmusici. Zaterdagavond stond hij al voor de derde keer op het Windkracht 13 podium, ditmaal met zijn ensemble van jonge raspaarden. Doel: het Helders publiek laten kennismaken met ‘jazz 3.0’, zoals iemand dat noemde.
Lees verder

Cloud Nothings – Here and Nowhere Else

Stephan Wegman - Den Helder - De Amerikaanse band Cloud Nothings levert met “Here and Nowhere Else” hun vierde studio album af. De titel van het album vat de no-nonsense indie rock van de band goed samen. Verwacht op dit nieuwe album geen vernieuwing. Een goede keuze?
Lees verder

Tinariwen – Emmaar

Stephan Wegman - Den Helder - De Sahara. In welke windrichting je ook kijkt, zand is al wat er te zien is, zand en nog meer zand. Niet echt de meest inspirerende omgeving. Wel voor de Tinariwen, een groep muzikale nomaden uit Mali. Hun blues gedeid het best in de woestijn. De politieke onrust in Mali zorgde er echter voor dat Tanirawen het nieuwe album “Emmaar” niet in de Sahara kon opnemen. Er werd uitgeweken naar een andere woestijn, namelijk die van Californie, Amerika.
Lees verder

Herman zorgt voor heerlijk avondje jazz in Windkracht 13

Redactie DHA - Den Helder - Benjamin Herman is ongetwijfeld een van de meest succesvolle jazzartiesten van ons land. En waarschijnlijk ook de meest spelende muzikant van zijn generatie. Zijn energie lijkt onuitputtelijk en zijn gretigheid naar nieuwe projecten met steeds weer andere musici en zijn experimenteerdrift met verschillende muziekstijlen lijkt onbegrensd.
Lees verder

Sharon Jones and The Dap-Kings

Stephan Wegman - Den Helder - 2013 Was niet het beste jaar voor Sharon Jones. In het voorjaar van dat jaar werd er bij de Amerikaanse soulzangeres kanker geconstateerd. Het begin van een gevecht tegen deze vreselijke ziekte. Nu, aan het begin van 2014, heeft Sharon de ziekte overwonnen. Tijd voor de zangeres en haar Dap Kings om het jaar goed te beginnen met een nieuw album.
Lees verder

Publiek Windkracht 13 geniet van “Griezelig hoog niveau van samenspel”

Redactie DHA - Den Helder - Voor een met zo’n zeventig bezoekers lekker gevuld Windkracht 13 kon “The Ghost, The King & I” zich afgelopen zaterdag eindelijk echt bewijzen als het excellent musicerende gezelschap dat het is. Het publiek waardeerde het met een staande ovatie.
Lees verder

Oosterdok 4 brengt New York naar Den Helder

Redactie DHA - Den Helder - Je sluit je ogen en je bevindt je opeens niet meer in Windkracht 13 in Den Helder, maar in een afgeladen Village Vanguard in New York op een druilerige zondagmiddag in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Of je hoort voor het eerst een uit de vergetelheid opgedoken obscure live opname van het onvergetelijke “John Coltrane Quartet”.
Lees verder
Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie
Eerdere berichten

Reacties