Natuur en Milieu

Naar Nieuws »

Fraaie ontdekkingen in Helderse Duinen

Redactie DHA - Den Helder - Goed nieuws uit de Noordduinen tussen Den Helder en Callantsoog. Een aantal zeldzame planten en dieren is er dit jaar relatief algemeen of duiken zelfs voor het eerst op! Dat meldt Landschap Noord-Holland. In het oog springen bijvoorbeeld de mooie aantallen parelmoervlinders die nu in het duin vliegen. Het zijn oranje gekleurde vlinders, met op de ondervleugels witte tot zilveren vlekjes met een prachtige parelmoeren glans.
Lees verder

Volop broedseizoen op het Balgzand

Redactie DHA - Den Helder - De Waddenzee is het grootste natuurgebied van ons land. Het Balgzand is een mooie plek om het te bekijken. Er broeden vogels en de eerste krijgen jongen. Ook trekvogels zoeken er voedsel en rust. Wie wil kan het op zondag 18 mei van 10.00 tot 12.00 uur bekijken, met de gids van Landschap Noord-Holland.
Lees verder

Wisselend jaar voor de weidevogels in Noord-Holland

Redactie DHA - Den Helder / Regio - Het jaar 2013 was een wisselend jaar voor de weidevogels. De aantallen bij verschillende soorten eenden soorten namen toe maar van de kievit en grutto en tureluur werden minder nesten gevonden. Onlangs verscheen het zesde Jaarboek Weidevogels in Noord-Holland. Het Kenniscentrum Weidevogels laat hiermee zien hoe het staat met de weidevogels in Noord-Holland in 2013. Ook de mogelijke oplossingen voor de bedreigde weidevogels komen aan bod.
Lees verder

Bekijk al wat groeit en bloeit langs de Linie

Redactie DHA - Den Helder – De jaarlijkse Liniewandeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging vindt dit jaar plaats op 14 mei. Het is een gebeurtenis waarbij plantenliefhebbers langs de Linie op zoek gaan naar al wat er groeit en bloeit in dit gebied. En daar zitten wel eens wat verrassingen tussen!
Lees verder

Hoogheemraadschap controleert toepassing gewasbeschermingsmiddelen

Redactie DHA - Den Helder - Alle circa 2.900 bedrijven in Noord Holland met openteeltactiviteiten kunnen rekenen op controles, zo meldt het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Het gaat om activiteiten als akkerbouw, bloembollen, fruit en veehouderij. In de maanden eind april tot en met juni kunnen zij op verschillende tijdstippen controles verwachten op juiste toepassing van gewasbeschermingsmiddelen op het land. Juiste toepassing van deze middelen bevordert de waterkwaliteit.
Lees verder

Complete restyle voor Vlindertuin Helderse Vallei

Redactie DHA - Den Helder - In de afgelopen weken is hard gewerkt aan de Vlindertuin bij De Helderse Vallei. De hele tuin heeft een complete restyle ondergaan en is nu vormgegeven als cirkel, zodat bezoekers de planten beter kunnen bekijken.
Lees verder

Green Kids gaan konijnen tellen

Redactie DHA - Den Helder – De Green Kids van Landschap Noord-Holland gaan op zaterdag 5 april de natuur in op zoek naar konijnen. Samen met de boswachter gaan ze aan het begin van de avond tellen hoeveel konijnen er te vinden zijn.
Lees verder

Green Kids helpen mee met grote schoonmaak Balgzand

Redactie DHA - Den Helder – Voor het tweede jaar op rij start Landschap Noord-Holland weer een serie activiteiten voor leden van de jeugdclub Green Kids. De eerste activiteit staat gepland voor zaterdag 8 maart, op het Balgzand. De kids kunnen dan van 13.30 tot 15.00 uur helpen met het opruimen van zwerfvuil.
Lees verder

Meer dan 100.000 vogels op het Balgzand!

Redactie DHA - Den Helder - Door de zachte winter zitten er veel meer vogels op het Balgzand dan normaal. Soms meer dan 100.000. De gids van Landschap Noord-Holland neemt belangstellenden graag mee, op zondag 23 februari van 10.00 tot 12.00 uur.
Lees verder

Openen onderhoudspad Balgzanddijk is niet verstandig

Redactie DHA - Den Helder - Het voor fietsers en wandelaars toegankelijk maken van het binnendijkse onderhoudspad langs de Balgzanddijk heeft directe gevolgen voor de broed- en niet-broedvogels binnendijks. Bovendien zijn er indirecte gevolgen voor de vogelbevolking buitendijks, zo blijkt uit onderzoek van “Altenburg & Wymenga ecologisch onderzoek”, in opdracht van de Waddenacademie.
Lees verder
Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie
Eerdere berichten

Reacties