Natuur en Milieu

Naar Nieuws »

Hoogheemraadschap controleert toepassing gewasbeschermingsmiddelen

Redactie DHA - Den Helder - Alle circa 2.900 bedrijven in Noord Holland met openteeltactiviteiten kunnen rekenen op controles, zo meldt het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Het gaat om activiteiten als akkerbouw, bloembollen, fruit en veehouderij. In de maanden eind april tot en met juni kunnen zij op verschillende tijdstippen controles verwachten op juiste toepassing van gewasbeschermingsmiddelen op het land. Juiste toepassing van deze middelen bevordert de waterkwaliteit.
Lees verder

Complete restyle voor Vlindertuin Helderse Vallei

Redactie DHA - Den Helder - In de afgelopen weken is hard gewerkt aan de Vlindertuin bij De Helderse Vallei. De hele tuin heeft een complete restyle ondergaan en is nu vormgegeven als cirkel, zodat bezoekers de planten beter kunnen bekijken.
Lees verder

Green Kids gaan konijnen tellen

Redactie DHA - Den Helder – De Green Kids van Landschap Noord-Holland gaan op zaterdag 5 april de natuur in op zoek naar konijnen. Samen met de boswachter gaan ze aan het begin van de avond tellen hoeveel konijnen er te vinden zijn.
Lees verder

Green Kids helpen mee met grote schoonmaak Balgzand

Redactie DHA - Den Helder – Voor het tweede jaar op rij start Landschap Noord-Holland weer een serie activiteiten voor leden van de jeugdclub Green Kids. De eerste activiteit staat gepland voor zaterdag 8 maart, op het Balgzand. De kids kunnen dan van 13.30 tot 15.00 uur helpen met het opruimen van zwerfvuil.
Lees verder

Meer dan 100.000 vogels op het Balgzand!

Redactie DHA - Den Helder - Door de zachte winter zitten er veel meer vogels op het Balgzand dan normaal. Soms meer dan 100.000. De gids van Landschap Noord-Holland neemt belangstellenden graag mee, op zondag 23 februari van 10.00 tot 12.00 uur.
Lees verder

Openen onderhoudspad Balgzanddijk is niet verstandig

Redactie DHA - Den Helder - Het voor fietsers en wandelaars toegankelijk maken van het binnendijkse onderhoudspad langs de Balgzanddijk heeft directe gevolgen voor de broed- en niet-broedvogels binnendijks. Bovendien zijn er indirecte gevolgen voor de vogelbevolking buitendijks, zo blijkt uit onderzoek van “Altenburg & Wymenga ecologisch onderzoek”, in opdracht van de Waddenacademie.
Lees verder

Oktoberstorm kost gemeente ruim drie ton

Ronald Boutkan - Den Helder – De storm van eind oktober heeft de gemeente meer dan drie ton gekost. De grootste kostenpost is de inhuur van derden, zoals aannemers, om de schade te herstellen. Dat schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad.
Lees verder

Wintergasten kijken op het Balgzand

Redactie DHA - Den Helder - Als er geen strenge kou invalt is het Balgzand in deze periode een prima plek om vogels te bekijken. De gids van Landschap Noord-Holland wil dat graag laten zien. Belangstellenden kunnen mee op zaterdag 11 januari, van 14.00 tot 16.00 uur.
Lees verder

Bewegen en natuur, een gezonde combinatie

Redactie DHA - Den Helder - Ook in 2014 wil Landschap Noord-Holland weer zoveel mogelijk bezoekers ontvangen in de natuur. Op zondag 5 januari kunnen liefhebbers van 10.00 tot 14.00 uur mee op een wandeltocht door de Noordduinen bij Den Helder.
Lees verder

Wilgen Japanse tuin weer in gareel

Redactie DHA - Den Helder - Medewerkers van de Oranjerie hebben donderdag twee wilgen in de Japanse tuin weer overeind gezet. De twee oosterse bomen waren net niet ontworteld tijdens de storm van eind oktober. Het rechttrekken van de twee bomen was een klus waar beschermende hoezen, spanbanden, touwen ankers aan te pas kwamen. “Maar de operatie is geslaagd en de twee unieke bomen staan weer recht”, zo laat de Oranjerie weten.
Lees verder
Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie
Eerdere berichten

Reacties