DHA-A leader
DHA-A leader

MFC ’t Dorpshuis officieel geopend

Sweet, Waltmann en Westra openen MFC 't Dorpshuis (foto: Cor Buschman).Julianadorp – MFC ’t Dorpshuis in Julianadorp is zaterdagmiddag officieel geopend. Het gebouw staat vooral bekend als het Trefpunt maar die naam heeft het niet meer. Al een aantal jaren geleden werd er een aanzet gemaakt om het Trefpunt in Middelzand te verbouwen tot een eigentijds complex zoals het nu uiteindelijk is. Dat wil zeggen er staat een Dorpshuis voor Julianadorp met sportaccommodaties voor basisscholen en sportverenigingen.

Woningstichting Den Helder (WSDH) speelde een belangrijke rol in de totstandkoming van het Multifunctionele centrum in Julianadorp. Directeur Robbert Waltmann prees de partners die de afgelopen jaren nauw met elkaar moesten samenwerken om tot dit fraaie eindresultaat te komen. Architectenbureau Kapitein Jacobs Kapitein heeft het ontwerp gemaakt. Het oude Trefpunt is echt helemaal overhoop gehaald. Een wandeling door het huidige gebouw leert de bezoeker dat er heel veel is veranderd.

De gymzaal is klaar voor een feestje.Opening van MFC 't Dorpshuis (foto: Cor Buschman).De staalconstructies in het huidige gebouw herinneren aan de vorige sporthal, maar dat is dan ook het enige. Ook de bibliotheek is nu verbonden met MFC ’t Dorpshuis in Julianadorp. Daardoor is het nu mogelijk om even bij elkaar binnen te wippen en het is de bedoeling dat de bezoekers van beide locaties dat ook doen. Het nieuwe complex omvat een sportzaal, Dorpshuis Julianadorp en meerdere kleine en grote lokalen die onderdak bieden aan verschillende huurders.

Opening
De peuterzaal ’t Zwanennest zit ook in het nieuwe MFC. Het hek staat er ook al, dus de kleintjes kunnen ook lekker naar buiten. Tevens zijn er ruimtes voor onder meer de Gemeente, Triade, de GGD, twee dansscholen en de bibliotheek. Gedeputeerde Elvira Sweet en Robbert Waltmann (Algemeen directeur woningstichting Den Helder) mochten samen met bibliotheekdirecteur Mannes Westra de opening verrichten. Dit gebeurde door donker spandoek te verwijderen waardoor de naam: MFC ’t Dorpshuis tevoorschijn kwam.

De nieuwe fontein (foto: Cor Buschman).Robbert Waltmann en Aad Noors zetten de fontein aan (foto: Cor Buschman).Ook Keizersplaetbewoner Aad Noors werd naar voren gehaald om samen met Robbert Waltmann een fontein in werking te stellen die in de vijver tussen het MFC en de bibliotheek staat. Toen een paar jaar geleden de plannen met het MFC gepresenteerd werden, was het Aad Noors die op de Woningstichtingdirecteur afstapte met het idee om dan ook maar een fontein in de vijver te plaatsen. Waltmann zag wel wat in dit plan en zo gebeurde het!

Tekst en foto’s: Cor Buschman (LOS)

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder de noemer ‘gast auteur’ verschijnen artikelen als ingezonden stukken, columns, recensies, et cetera, die niet zijn geschreven door de vaste medewerkers van Den Helder Actueel.

Lees ook:

3 reacties

  1. gast

    Zal ook hier weer jaarlijks veel geld heengaan vsn de gemeente zoals het andere MFC

  2. Kees

    Ja, na veel werk door vrijwilligers van Dorpshuis Julianadorp (voorheen in de DroogheBol) en actieve mensen van het MFC, is dit een mooi resultaat en nu maar hopen dat onze Dorpers hier gebruik van gaan maken! Want daar is dit o.a. voor opgezet, dus Dorpers laat u zien!! Hier is veel te doen en we kunnen ook nog vrijwilligers gebruiken die waar mogelijk hun steentje aan kunnen bijdragen. Ik zou zeggen, tot gauw.

Reageren is niet meer mogelijk.

DHA-B Home468