DHA-A leader
DHA-A leader

Voor de vierde keer: Ronde van Julianadorp

Op 4 september de vierde editie van de Ronde van Julianadorp (DHFOTO).Julianadorp – Over een kleine twee weken is het zover, de Ronde van Julianadorp. Dit jaar voor de vierde keer op en rond het Loopuytpark in het centrum van Julianadorp, een wielerfestijn voor jong en oud.

Het programma begint zondag 4 september om 11.00 uur. Eerst fietsen de kinderen, dan strijden de dames om het eindklassement van hun competitie en om half vier starten de heren met het criterium. De winkels in het dorp zijn open, de LOS is aanwezig en zendt rechtstreeks uit, er is een springkussen en muziek. Op diverse plaatsen (Dorpscafé Koenen, Effe en Restaurante Dilano) heeft publiek de mogelijkheid om vanaf het terras de wielrenners aan te moedigen.

Om half elf starten de eersten met de Bikestore Dikke Banden race, een wedstrijd voor 7- tot en met 14-jarigen die in hun eigen leeftijdsklasse racen op een fiets met dikke banden, een racefiets is dus uitgesloten! Voor iedere deelnemer is er een goodie bag én de kans op een fiets. Onder alle deelnemers wordt namelijk een fiets verloot, die beschikbaar wordt gesteld door Bikestore.

Slotronde
Vanaf 13.00 uur wordt de slotronde van het vrouwenwielrennen.nl gefietst in twee categorieën. Deze landelijke competitie werd vorig jaar voor het eerst afgesloten in Julianadorp. Bij de basislicentiehoudsters won Verena Scholtens uit Julianadorp en bij de amateurs stond Esther van Leeuwen uit Rotterdam op de hoogste plek van het podium van de Ronde van Julianadorp. De totale competitie van vrouwenwielrennen.nl werd in de B-categorie gewonnen door Serina Schouwenaar en in de A-categorie door Tanja Ites, beiden komen zij uit voor het Forte damesteam van HRTC DOK. Uiteraard zijn zij dit jaar gebrand op een eerste plaats op het podium in Julianadorp, dus dat belooft een spannende strijd te worden.

Het startschot voor de heren in zowel de sportklasse als de amateurs valt om 15.30 uur. Zij beginnen dan aan 60 kilometer koersen, dwars door het centrum van Julianadorp. Het criterium is 1,6 kilometer lang, de renners komen vaak voorbij, dus toeschouwers hebben voldoende tijd om de renners langs het parcours aan te moedigen.

Dorper?
De Ronde van Julianadorp werd in 2013 gewonnen door Raymond Bakker, in 2014 door Jermo Agema, beiden wonend in Julianadorp. Vorig jaar, in 2015, won Taeke Oppewal uit Heerenveen. Zou er in 2016 weer een Dorper op het podium staan?

Heren en dames wielrenners kunnen zich nog opgeven, dat geldt ook voor sportieve kinderen tussen 7 en 14 jaar oud. Uiteraard worden de fietsers graag aangemoedigd, kortom: iedereen is 4 september welkom op het Loopuytpark van Julianadorp.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

DHA-B Home468