DHA-A leader
DHA-A leader

TEDx, carnaval, Rekenduo, repaircafés en meer in DWOZ

Den Helder – Een terugblik op TEDx Den Helder, het succes van de buurtpreventie apps, carnaval, cultuurprijsvraag, het repaircafé, de kinderboerderij en nog veel meer. Het zijn de ingrediënten van De Week op Zaterdag van 18 februari.

Katelijne van Spronsen van De Helderse Vallei vertelt over de heropening van de kinderboerderij, maar ook over ‘uitgestelde koffie’ en de uitbreiding van het educatieteam. Wethouder Trees van der Paard vertelt over de prijsvraag waarmee 20.000 euro wordt verdeeld en met Sander de Roos wordt teruggeblikt op de eerste editie van TEDx Den Helder.

Ook langs komt Sylvia Hamerslag om eens in te gaan op het hoe en waarom van de succesvolle buurtpreventie apps. Het Rekenduo Hans de Zeeuw en Mark Oppelaar vertellen over hun succesvolle spel en Prins Jan I en poetwachter Ed blikken terug op het scholenrondje en de seniorentournee van de Krabbetukkers.

Tot slot nog een uitgebreid gesprek met Frans Klut, André Flipse en Harry Scharloo over de repaircafés die deze week door D66 in het zonnetje werden gezet. Wat zijn het precies, hoelang bestaan ze al en voor wie? De Week op Zaterdag is een samenwerking tussen de lokale omroep en Den Helder Actueel en elke zaterdag (uitgezonderd schoolvakanties) te beluisteren van 11.00 tot 14.00 uur.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

DHA-B Home468