DHA-A leader
DHA-A leader

Aantal WW-uitkeringen weer iets gedaald

Den Helder – Het aantal inwoners van Den Helder met een WW-uitkering is vorige maand weer wat gedaald. Uit de maandelijkse cijfers van het UWV blijkt de daling in maart (ten opzichte van februari) 2,6 procent te bedragen. Dat percentage ligt fors hoger dan het gemiddelde in geheel Noord-Holland Noord. In de regio was de daling gemiddeld 0,3 procent.

Den Helder telde op 1 april precies 1.154 WW-gerechtigden. Dat waren er een maand eerder nog 1.185. Vergeleken met een jaar geleden is de daling 6,9 procent, lager dan het regionaal gemiddelde van 9,0. De grootste groep inwoners met een WW-uitkering is te vinden in de leeftijdscategorie 27 tot 50 jaar.

Van de gemeenten in de regio scoort alleen Hollands Kroon beter dan Den Helder. Daar was de daling afgelopen maand 4,4 procent. Op Texel slechts 1,1 procent en in Schagen steeg het aantal mensen met een WW-uitkering zelfs met 0,4 procent. In aantallen is dat overigens slechts een stijging van 3.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook:

5 reacties

 1. RB

  De grootste groep inwoners met een WW-uitkering is te vinden in de leeftijdscategorie 27 tot 50 jaar…..

  laat dat nu ook de grootste groep inwoners zijn?

 2. Fred

  Als het maximum aantal jaar ww uitkering is bereikt, vervalt die, en kom je in de bijstand. Dus het is gewoon een logisch gevolg van de wettelijk maatregelen.

  1. Bombong de Geweldige

   Gelijk heb je Fred, zonder de reden waarom het aantal WW uitkeringen is afgenomen, zeggen deze cijfers niets. Toch worden ze elk jaar weer op deze manier gepresenteerd.

Reageren is niet meer mogelijk.

DHA-B Home468