DHA-A leader
DHA-A leader

Van Amstel ontvangen in haven Oranjestad

Den Helder – Zr. Ms. Van Amstel voer woensdag ceremonieel de haven van Oranjestad (Aruba) binnen. Dit ging gepaard met de gebruikelijke saluutschoten. Op de kade nam de Gouverneur van Aruba, de heer Boekhoudt, het saluut in ontvangst.

Voordat Zr. Ms. Van Amstel aan kwam, hield het dinsdag een rampenoefening op het eiland. Een van de taken van het stationsschip is het leveren van humanitaire noodhulp na een ramp. Op marinierskazerne Savenata waren diverse scenario’s nagebootst, waaronder gewonden die geholpen moesten worden, een probleem met de elektriciteitsvoorziening en er brak brand uit.

De bemanning pakte alle situaties aan en kreeg langzaam de situatie onder controle. Uiteindelijk werd de hulpverlening overgedragen aan andere hulpverleningsorganisaties.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

DHA-B Home468