DHA-A leader
DHA-A leader

Brand(stichting) in sloopflat en garagebox (update)

Den Helder – In de nacht van donderdag op vrijdag zijn twee branden gesticht in Den Helder. De politie gaat uit van brandstichting en roept getuigen op zich te melden.

Omstreeks kwart over twaalf is aan de Lijsterbesstraat in Den Helder brand gesticht in een garagebox. De brandweer moest de deur forceren om de brand te kunnen bereiken. De politie gaat uit van brandstichting.

Een half uur eerder was er brand in een sloopflat aan de Jan Verfailleweg. Hoewel er asbest in het pand zit, is dat waarschijnlijk niet vrijgekomen bij de brand. Een ieder die rond middernacht iets verdachts heeft gezien wordt verzocht te bellen met de politie.

Update
De politie heeft vrijdagmorgen een 28-jarige Haarlemmer aangehouden wegens brandstichting in bovenstaande gebouwen. Op donderdagavond omstreeks 23.30 uur kreeg de politie melding dat een man een leegstand en onbewoond flatgebouw was binnengelopen aan de Jan Verfailleweg. Het pand staat op de nominatie om gesloopt te worden. Korte tijd later bleek er brand te zijn in het pand en kwam de verdachte persoon weer naar buiten.

Foto: Inter Visual Studip / GLOCALmedia

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

1 reactie

Reageren is niet meer mogelijk.

DHA-B Home468