DHA-A leader
DHA-A leader

Denise Blankenzee begint EK met brons

Julianadorp – In Helsinki Finland worden momenteel de Europese Kampioenschappen bowlen voor de jeugd gehouden. De uit Julianadorp afkomstige Denise Blankenzee (16) en de Wieringerwaardse Beaudine Kriele (14) maken deel uit van team NL. In Helsinki nemen zij deel aan drie events, te weten de doubles, team en singles.

Woensdag 12 april zijn de eerste drie games van het Team Event gespeeld. De meisjes staan halverwege op een mooie vierde plek. De meisjes moesten even op gang komen, maar gooiden iedere game een stukje beter, resulterend in een mooie vierde plek voor Rusland en Denemarken, die op korte afstand volgen. Engeland staat met 97 pins voorsprong op de derde plek. Daarboven staan Zweden en Finland.

Donderdag 13 april zijn de tweede drie games van het Team Event gespeeld. De meisjes zijn allemaal uit de startblokken geschoten en hebben hun fantastische spel de volle drie games weten vast te houden. Wat een teamspirit hebben ze laten zien. Hun vierde plek is geen moment in gevaar geweest en goed voor de halve finale.

Halve finale
In de halve finale heeft het als vierde geplaatste team NL het mogen opnemen tegen het nummer een geplaatste team van Finland. De meisjes hebben tot aan de laatste frame zicht gehouden op een plek in de finale. Helaas hebben ze dit door een mindere laatste frame net niet gehaald. Met een score van 729 kwamen de Nederlandse meisjes net 27 pins te kort. Dat betekende een mooie bronzen plak voor Denise Blankenzee en het team.

Zaterdag 15 april gaat het toernooi voor Blankenzee en Kriele verder met het Single Event.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

DHA-B Home468