DHA-A leader
DHA-A leader

GGD onderzoekt gezondheid, welzijn en leefstijl jongvolwassenen

Den Helder – Tot half juli voert GGD Hollands Noorden een grootschalig online onderzoek uit naar de gezondheid en leefstijl van jongvolwassenen in de leeftijd van 16 tot en met 25 jaar. Alle jongeren in deze leeftijdsgroep die wonen in de 17 gemeenten in Noord-Holland Noord kunnen deze online vragenlijst invullen via www.JVmonitor.nl.

De resultaten zijn bedoeld om het project In Control of Alcohol en Drugs en de gemeenten te ondersteunen bij het gezondheidsbeleid gericht op jongvolwassenen.

Gemeenten hebben in toenemende mate behoefte aan informatie over de gezondheid en leefstijl van jongvolwassenen in de leeftijd van 16 t/m 25 jaar. Alhoewel gemeenten op een aantal beleidsterreinen zeer actief zijn voor deze leeftijdsgroep (bijvoorbeeld scholing, arbeid, horeca en uitgaan, sportfaciliteiten en zorg) ontbreekt momenteel een totaalbeeld op het gebied van leefstijl van deze groep jonge inwoners. Dit geldt ook voor specifieke informatie over het gebruik van genotmiddelen, een onderwerp waar met name het project In Control of Alcohol en Drugs behoefte aan heeft.

Online vragenlijst
Voor het onderzoek is een online vragenlijst samengesteld waarin de volgende onderwerpen aan bod komen: gezondheid (psychisch en lichamelijk), welzijn, gebruik van genotmiddelen, seksualiteit, bewegen, eenzaamheid, mantelzorg en financiën. De vragen gaan specifiek in op de situatie van deze leeftijdsgroep. Het invullen duurt maximaal 15 minuten en is volledig anoniem.

Meedoen aan het onderzoek gebeurt anoniem en kan via www.JVmonitor.nl. Jongvolwassenen worden actief benaderd om deel te nemen, via school/opleiding, sociale media en via leeftijdsgenoten (peergroups). Deelnemers maken kans op een bol.com waardebon van €10 (winkans 1 op 10) of één van de drie bluetooth speakers ter waarde van €100.

De eerste resultaten van de Jongvolwassenenmonitor verschijnen begin september 2017.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

DHA-B Home468