DHA-A leader
DHA-A leader

Goud voor bowlster Denise Blankenzee

Julianadorp – Tijdens het slotstuk van de Europese jeugdkampioenschappen bowlen in Finland heeft het Nederlands team de mooiste prijs gewonnen! Denise Blankenzee (16, Julianadorp) wist het Masters Event te winnen!

In de finale versloeg ze Megan G. Dicay uit Denemarken met 2-1, nadat zij met 0-1 had achter gestaan in de best-of-3 finale. Tijdens het Masters Event kwamen de beste 24 jongens en beste 24 meisjes van het toernooi nog één keer in actie.

Nederland had vier ijzers in het vuur, twee jongens en twee meisjes. Bij de jongens verloor Brent de Ruiter (16, Middelburg) in de eerste ronde en werd Ronan van der Loo (16, Hilvarenbeek) bij de laatste 16 uitgeschakeld. Dit gold ook voor de 16-jarige Bianca Brommer uit Hoogeveen.

Goud
Blankenzee wist wel iedere ronde te overleven en bereikte zo de finale. Hierin toonde zij karakter door ook bij een 1-1 stand te blijven vechten. Een serie strikes werden de Deense tegenstandster teveel, waardoor Blankenzee er met het goud vandoor ging! Er kwam zo een eind aan een week lang events waarbij het Nederlands team kan terugkijken op een zeer succesvolle campagne.

Het team van coaches Peter van Zijp, Jord van Weeren en Marieke de Jong, kn ondanks enkele pittige teleurstellingen, terugkijken op een zeer geslaagd toernooi.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

DHA-B Home468