DHA-A leader
DHA-A leader

Helderse Vallei blij met opheffen maatregelen vogelgriep

Den Helder – De maatregelen om verspreiding van het vogelgriep virus in Nederland te voorkomen zijn opgeheven. In de loop van de tijd werden de maatregelen steeds iets meer versoepeld, waardoor de volièrevogels van De Helderse Vallei al langere tijd te bezoeken waren door publiek, maar nu zijn alle kippen, ganzen, pauwen, duiven, volièrevogels en kalkoen Skippy weer zichtbaar voor bezoekers.

Daarom is de activiteit “Met de kippen op stok” deze maand extra feestelijk. Elke middag brengen de dierverzorgers bij De Helderse Vallei de dieren naar hun stallen, stokken en hokken. Normaal gesproken gebeurt dat na sluitingstijd, maar dat is eigenlijk jammer, want het is leuk om te zien. Kijk daarom op vrijdag 5 en/of zaterdag 6 mei om 16.30 uur mee hoe de dieren hun nachtverblijven opzoeken en gevoerd worden.

Op zondag 7 mei mag je, als je tussen 2 en 12 jaar oud bent, tussen 10.00 en 12.00 uur een taartje komen maken op de kinderboerderij. Je maakt een taartje van allerlei groenten en voert hem daarna aan de dieren. Voor deze activiteiten hoef je je niet op te geven, je bent van harte welkom op de kinderboerderij en deelname is gratis!

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

DHA-B Home468