DHA-A leader
DHA-A leader

Tweede brons voor Denise Blankenzee

Den Helder – Tijdens de Europese jeugdkampioenschappen bowlen heeft de 16-jarige Denise Blankenzee uit Julianadorp brons gewonnen in de All Events, de individuele ranking waarbij alle scores van het gehele toernooi worden meegenomen. Om die reden wordt het door de deelnemers vaak als belangrijkste evenement bestempeld.

Blankenzee stond er na het Team Event, waarbij ze met het Nederlands team ook al brons won, heel goed voor. Toch ging het zaterdag tijdens het Singles Event niet vanzelf en dus moest Blankenzee halverwege vrezen voor haar podiumplek. Omdat de concurrentie het liet liggen bleek de score van Blankenzee voldoende om haar derde plek te behouden en dus kregen zij en coach Peter van Zijp zaterdagavond het brons omgehangen.

Het is na de bronzen medaille voor het meisjes team en het zilver van het jongens dubbel de derde medaille voor het Nederlands team tijdens het EK jeugd in Helsinki. Het evenement dat zondag wordt afgesloten met het Masters Event, waarbij de beste 24 jongens en 24 meisjes het nog één keer tegen elkaar opnemen voor de Masters titel. Naast de als derde geplaatste Blankenzee heeft het Nederlands team nog drie ijzers in het vuur met Bianca Brommer, Ronan van der Loo en Brent de Ruiter.

Maandag komt het Nederlands team terug naar Nederland. Om 12.10 uur landt het team op Schiphol.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

DHA-B Home468