DHA-A leader
DHA-A leader

Blankenzee in november naar WK in Las Vegas

Den Helder – De 17-jarige Denise Blankenzee uit Julianadorp en Maxime de Rooij (23 jaar) uit Anna Paulowna maken in november hun debuut bij de senioren en dat doen zij direct in het grootste bowlingland en op het hoogste podium, de Wereldkampioenschappen bowlen in Las Vegas, Amerika. Deze week maakten bondscoaches Ton Plummen en Dan French de definitieve selectie voor de dames bekend.

Nederland mag met zes dames deelnemen aan het WK, waar ook een Nederlands herenteam aan deelneemt. De volgende zes dames zijn geselecteerd:
– Denise Blankenzee, 17 jaar uit Julianadorp
– Ghislaine Stigter-Van der Tol, 30 jaar uit Nieuwegein
– Kelly French-Plummen, 28 jaar uit Heerlen
– Maxime de Rooij, 23 jaar uit Anna Paulowna
– Nicole Sanders, 29 jaar uit Emmen
– Simone Boonstra, 27 jaar uit Hoofddorp

Als reserve is de 24-jarige Samantha Greiner uit Julianadorp aangewezen.

Voorbereiding
Ten opzichte van de EK 2016 selectie zijn er twee nieuwe gezichten in het team. Na een uitstapje naar Duitsland is Maxime de Rooij (in bezit van een dubbel paspoort) terug in de Nederlandse selectie. Daarnaast maakt de 17-jarige Denise Blankenzee ook haar debuut in de selectie bij de senioren. In april werd Blankenzee nog Europees Masters kampioene bij de jeugd. Na de zomer wordt de ‘Road to Las Vegas’ hervat, waarbij het team met name veel wedstrijdsituaties zal opzoeken om als team van spelers en coaches nog beter op elkaar ingespeeld te raken om in Las Vegas zo goed mogelijk voor de dag te komen.

“We zijn blij met deze selectie, maar de gehele groep verdient een groot compliment. Er is de afgelopen maanden door iedereen hard gewerkt met coaches Ton en Dan, maar ook met mental coach Muriël van Langenhove. Over die ontwikkeling zijn we erg tevreden. Het is nu aan de zes dames die gekozen zijn om het vertrouwen te belonen door er nog een schepje bovenop te doen in aanloop naar het WK”, aldus topsportcoördinator Jan Jaap van der Sar.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

DHA-B Home468