DHA-A leader
DHA-A leader

Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

Den Helder – Een 31-jarige Nieuwedieper mocht zondag zijn rijbewijs inleveren, nadat hij was betrapt op rijden onder invloed.

Omstreeks 04.30 uur zagen agenten op de Kanaalweg een man rijden op een bromfiets. Zijn rijgedrag gaf aanleiding om hem aan de kant te zetten. Bij zijn staandehouding werd al snel duidelijk dat hij onder invloed van alcohol was. De agenten vorderde van hem een voorlopig ademonderzoek, maar hier weigerde hij zijn medewerking aan.

Voor deze weigering heeft hij een proces-verbaal gekregen. “Omdat wij het sterkte vermoeden hadden dat hij toch onder invloed van alcohol was, hebben wij hem aangehouden. Op het bureau blies hij 730 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Voor het rijden onder invloed krijgt hij eveneens proces-verbaal”, zo meldt de politie via Facebook.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

DHA-B Home468