DHA-A leader
DHA-A leader

Zonder rijbewijs? Auto kwijt!

Den Helder – Een 37-jarige man uit Den Helder is deze week zijn auto kwijtgeraakt, omdat hij voor de derde keer in korte tijd zonder rijbewijs reed. De politie zag hem dit keer rijden over de Burgemeester Ritmeesterweg. Het voertuig bleek tevens niet verzekerd te zijn.

De man is een vluchteling welke in zijn eigen land een rijbewijs heeft gehaald. Mensen van buiten de Europese Unie mogen in Nederland 185 dagen met hun eigen rijbewijs rijden. Na deze 185 dagen moet men een geldig Nederlands rijbewijs hebben.

Wanneer deze niet binnen de 185 dagen is gehaald mag men niet meer rijden in Nederland. De man verblijft al meer dan een jaar in Nederland en was op de hoogte van deze zogenoemde ‘185-dagen regeling’

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

4 reacties

 1. RB

  hoe was het ook alweer, iets met een ezel en een steen?
  .

  leuk gevalletje voor Jesse Klaver, vindt hij vast iets op om het rijbewijs weer gratis te laten halen voor deze doelgroep en de belastingen weer iets omhoog voor de werkende Nederlander om dit te bekostigen……..

  1. RB

   yep, intelligent, hoogopgeleid en hard werkend was er gezegd, komt weinig van terecht van deze beloftes zo lijkt het

 2. Louis Kuyten

  Deze man zal ook wel weer een schadevergoeding krijgen als hij het via de rechter speelt. Ook de rechterlijke macht in Nederland is krankzinnig geworden.

Reageren is niet meer mogelijk.

DHA-B Home468