DHA-A leader
DHA-A leader

Bij Bosshardt Den Helder tegen eenzaamheid

Den Helder – Bij Bosshardt Den Helder zet zich het hele jaar door in tegen eenzaamheid en laat de Week van de Eenzaamheid natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Tijdens de Burendag op 23 september bakken buren samen heerlijke koekjes en cake voor bij de koffie. Vervolgens zijn er de hele dag door diverse spelletjes en workshops te doen, zoals kaarten maken en schilderen. Ook is er een gezamenlijke lunch en vis bakken.

Iedereen kan op enig moment in zijn leven met eenzaamheid te maken krijgen. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder meedoen in de samenleving en een gevoel dat welzijn of geluk tekortschiet. Ook bewoners van Den Helder hebben met dit thema te maken.

Daarom zet Bij Bosshardt Den Helder zich het hele jaar door in om eenzaamheid te bestrijden, maar tijdens de Week van de Eenzaamheid is er extra aandacht voor dit probleem! Eenzaamheid aanpakken begint met het leggen van contact. Daarom organiseren wij door de week dagelijks diverse leuke activiteiten op de locatie. Iedereen is van harte welkom om hieraan mee te doen, mee te eten of gewoon een kopje koffie of thee te drinken. Het doel is mensen op een gezellige manier met elkaar in contact te brengen.

Bij Bosshardt
Bij Bosshardt Haarlem maakt onderdeel uit van Leger des Heils W&G Noord-Holland. Een buurtsteunpunt met en voor de buurt waar iedereen welkom is. Of het nu gaat om een praatje en een kop koffie, een maaltijd of hulp bij het invullen van formulieren. Kijk voor informatie over de activiteiten op http://www.facebook.com/bijbosshardtdenhelder/. Indien nodig worden mensen doorverwezen naar instanties waar zij hulp kunnen krijgen. Het Leger des Heils wil de samenleving duidelijk maken dat ieder mens er bij hoort en de moeite waard is. Want samenleven doe je niet alleen!

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

DHA-B Home468