DHA-A leader
DHA-A leader

Drie jongeren opgepakt voor vernielingen in Julianadorp

Julianadorp – De politie heeft maandag drie jongeren aangehouden in Julianadorp. Ze hebben zich vermoedelijk schuldig gemaakt aan het plegen van enkele vernielingen.

Omstreeks 01.45 uur kreeg de politie een melding binnen dat een bushokje door meerdere personen werd vernield op de Boterrug. De getuige gaf een signalement van hen op. Ter plaatse stelden agenten een onderzoek in en zagen ook dat van een horecagelegenheid een raam vernield was en dat er op diverse gevels recent graffiti was aangebracht.

In Kruiszwin troffen de agenten even later drie personen aan die een paal met verkeersbord uit de grond trachtten te halen. Zij voldeden tevens aan het signalement van de personen die het bushokje vernield hadden. De drie, twee 19-jarigen en één 16-jarige, zijn aangehouden. “Bij eenn van hen troffen wij op diens kleding dezelfde kleur verf aan als de recent aangebracht graffiti”, zo meldt de politie via Facebook.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

24 reacties

 1. RB

  op laten draaien voor alle kosten, dan leren ze het misschien af, maar de knuffelkaart zal wel weer ingezet worden, is er een partij die de dienstplicht weer bespreekbaar wil maken, dan stem ik daar op……

 2. Belanghebbende bewoner

  Ongelooflijk dat dit weer kan gebeuren, wij wonen vrij dichtbij en horen al vroeg in de avond de nodige jeugd (?) in het SAP en voor het winkelcentrum actief aanwezig, wij zien niet wat er allemaal gebeurd, maar er zal ook niemand actie nemen om de POLITIE te bellen en ja hoor weer de nodige problemen met onze jeugd!
  Ik hoop echt dat ze de daders te pakken hebben, laat ze het allemaal maar betalen en ik hoop echt dat deze ouders ook op hun verantwoording worden gewezen, want wie laat hun kids zo laat op straat kloten.
  Met mogelijk de nodige drank op andere dingen in hun lijf!
  ALS ER WAT IN DE OMGEVING AAN DE HAND IS, REAGEER DAN OOK ALS DIRECTE BEWONERS!!
  DAN KAN DE POLITIE PAS ACTIE NEMEN.

  1. Hijneken

   Tja… Politiebureaus worden gesloten, aangiften (50%) worden in de vuilnisbak gegooid, er is al jaren een aantoonbaar tekort aan rechercheurs. Waar is de maatschappelijke verontwaardiging over dít onrecht?

 3. Fred

  Dit soort uitspattingen, krijg je alleen onder de duim door ze te treffen in hun inkomen. laat ze er maar voor betalen. De ouders zullen wel verzekerd zijn voor hun lieverdjes. Niks uitbetalen en gelijk de verzekering uitgooien. Veroordelen tot werk ( dwangarbeid) en het inkomen aanwenden voor de vergoeding van de schade .

   1. Bert de Jong

    rb ff dimme gaarne of ik zal uw bushokje ff in mekaar timmeren ja ? ik praat niets goed ik zeg wat ik zeg en uw mening ten opzichte van mij wel daar ben ik dus niet van gediend ja
    ? snappie

    1. Bert de Jong

     ik zal het je proberen uit te leggen waarom ik je reactie niet vind deugen..goedprater of gutmensch is een term die niet in mijn woordenboek voorkomt en in uw woordenboek staan geen wijze woorden ten opzichte van uw medemensch als je denkt een ieder te kunnen uitmaken voor hetgene dat in uw kleine belevingswereld de overhand lijkt te hebben zonder daarvoor consequenties te hoeven dragen zeg ik je bij deze dat het niet werkt en enkel wrevel opwekt

     1. Fred

      Maar , om bij iemand dreigen zijn bushokje in el kaar te komen timmeren, die uw reactie terecht of onterecht bekritiseerd, vind u wel normaal, of bent u met uw leeftijd nog aan het puberen.

    2. Hijneken

     @Bert de Jong:

     Wat vind u er eigenlijk van Bert de Jong?

     Jong is iedereen geweest, maar dit soort idioterie slaat kant noch wal. Ik ben reuze benieuwd naar uw kijk op deze wantoestanden die bovendien alleen maar toenemen door het gebrek aan hermandad enerzijds, en kennelijke opvoeding of gebrek aan aandacht anderzijds

     1. Bert de Jong

      @amstel wat ik er van vindt is dat de jeugd absoluut geen plek heeft om zich met elkaar te vermaken.in mijn tijd hadden we de mazzel dat we zelf een pand konden kraken en daardoor een hele generatie het geluk heeft gehad om te roken en drinken wat ze wilden..dan spreek ik over de tijd van gallerie 33 ….tegenwoordig is het al nieuws dat de jongeren in den helder iets vernielen of dat ze 1 biertje hebben gedronken voor dat ze 18 zijn….ik weet heel zeker als No fun niet had bestaan dat een heleboel jongeren van die tijd een strafblad zouden hebben gehad door gebrek aan opvang

     2. RB

      in mijn jeugd (ja ook ik heb wel eens biertjes in Galerie 33 gehaald, maar daarna verder stappen of naar huis zonder een spoor van vernielingen achter te laten) maakten wij zelf vermaak plekken, stelden een bandje samen en bij een van de ouders in de garage spelen, gingen aan fietsen en brommers sleutelen bij een andere ouder, voetballen, naar het strand, barbequen en ga zo maar door, de huidige jeugd kan zich niet meer vermaken, zoeken zelf geen plekken, kunnen alleen maar vernielen en pesten (het pesten op de scholen is nog nooit op zo’n niveau geweest als nu) maar de ouders zijn er net zo schuldig aan, dumpen de kinderen in de KDV’s om zo de complete opvoeding aan deze instanties over te laten, en of ze hebben Bert als voorbeeld met het kraken, roken, drinken, verschrikkelijk agressief te reageren en bushokjes in elkaar timmeren, plukken we nu de vruchten van

 4. Fred

  In die tijd , keek je wel uit. Toen hadden we nog politie ! En een heilig respect daarvoor. Een lel voor je kop kon je krijgen. Wat nu in die gemotoriseerde luie stoelen zit , dwingt geen respect meer af. Die zijn alleen bezig hun eigen vege lijf te redden. ( handboek , hoe voorkom ik een knal voor mijn kop ) , Ligt in het handschoenkastje van de gemotoriseerde luie stoel.

  1. Hijneken

   Ik vraag mij al jaren af waarom die dingen überhaupt van glas zijn. Beton lijkt mij goed genoeg. Laat ze die dingen lekker legaal volkliederen met graffiti en je bent meteen van dit soort gedoe af.

 5. Anoniem aub

  Als de gemeente Den Helder nou een hangplek voor de jongeren had geregeld weet ik 100% dat dit niet was gebeurd. De jongeren hebben niks te doen en gaan dan maar uit pure verveling dingen vernielen.

  1. RB

   snel weer de opkomstplicht heractiveren, de kazerne is een goede hangplek, dan hoeven deze jongeren zich 18 maanden lang niet te vervelen en wordt er discipline in gehamerd….

   1. Fred

    Dat helpt misschien bij de “”jeugd “” van 19 jaar , maar bij de net uit de luiers gegroeide snotneuzen die tot diep in de nacht over straat zwalken door gebrek aan toezicht en opvoeding van de ouders, die zijn nog te jong voor de dienstplicht. Deze jeugdige vandalen, daar moeten ze heropvoedings instituten voor oprichten, zoals in Amerika midden in de woestijn.. Daar er hier een woestijn ontbreekt , zet ze maar op een onbewoonde zandplaat . ver van de bewoonde wereld.

  2. Fred

   Even jou geheugen op poetsen. De Gemeente, heeft in het niet zolange verleden diverse hangplekken voor jongeren ingericht, met tijdverdrijf toestellen en al . Meestal werden die neergezet op verzoek van de jongeren zelf ( Doel met net, een basketbal bord met ring en net ) , en wat zoal meer. Maar dat was de jongeren niet genoeg , of niet goed genoeg en werd het met dezelfde vaart als dat het neergezet was naar de andere kant van de wereld geholpen ( moedwillig vernield en in brand gestoken) Dus dit is pure vernielzucht er is genoeg te doen, ware het niet , dat de jeugd deze zelf om zeep helpt. Steek dus de hand in eigen ( Jeugd) Boezem en leg niet altijd de schuld bij anderen.

 6. Doe eens normaal

  Vroeger hadden wij ook geen hangplek ja of bij iemand thuis. Wij maakten niet andermans eigendommen stuk.

Reageren is niet meer mogelijk.

DHA-B Home468