DHA-A leader
DHA-A leader

Getuigen gezocht van aanrijding handhaver

Den Helder – Een handhaver van de gemeente Den Helder heeft woensdag 30 augustus angstige momenten meegemaakt. Hij werd aangereden toen hij een bekeuring wilde uitschrijven. De politie heeft de dader, maar verhalen lopen uiteen. De hoop is nu dat getuigen helderheid kunnen verschaffen.

Rond 21.15 uur wilde de man op het Bernardplein een bekeuring uitschrijven voor een fout geparkeerd voertuig. De eigenaar van de auto kwam aangelopen en wilde niet meewerken. De man stapte in de auto en wilde wegrijden. Daarbij reed de man in op de handhaver. Die kwam op de motorkap van het rijdende voertuig te liggen en werd zo paar meter meegenomen. Daarna remde de automobilist hard en de handhaver vloog van de motorkap af. Daarna reed de man door. Verderop stopte de automobilist alsnog en werkte daarna alsnog mee.

De gegevens van de man werden genoteerd en de verdachte kreeg alsnog een bekeuring. De handhaver was zo van slag dat hij de man op dat moment niet heeft aangehouden. Donderdag 31 augustus heeft het slachtoffer aangifte gedaan. De automobilist, een 45-jarige man uit Den Helder, is zondag buiten heterdaad door agenten voor verhoor aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De verdachte heeft een andere versie van het verhaal. Daarom kom de politie graag in contact met getuigen. Op het moment van het incident hebben er mensen op een bankje gezeten bij het VVV-kantoor. Ook waren er vele andere mensen op staat. Mensen met informatie kunnen bellen met 0900-8844.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

12 reacties

 1. Fred

  Ook de berichtgeving hierover is niet correct. Waar is op het Bernhardplein een VVV kantoor ?

 2. dinges

  “”De handhaver was zo van slag dat hij de man op dat moment niet heeft aangehouden.””

  Ik voel me echt veilig en beschermd als ik zoiets lees….. 🙂

 3. Boaz

  De handhaver is zich bewust van een geagiteerd persoon in een auto en besluit ervoor te blijven staan ..dat geeft een klap. Ff stapje ppzij doen want het kenteken staat ook op de achterkant.

  1. RB

   beste stuurlui en wal komt in mij op…. natuurlijk is deze persoon geagiteerd, een ieder die een bekeuring krijgt is geagiteerd en de bekeuring is altijd de schuld van een ander en over het algemeen de schuld van de handhavers / politie, nooit van het geagiteerde persoon zelf…..
   .
   .
   verder ben ik van mening dat handhavers en andere dienstverleners altijd met minimaal 2 man moet zijn, al is het alleen al voor getuigenissen bij dit soort excessen

   1. boaz

    natuurlijk is het de schuld van de bestuurder en heeft hij recht op een bekeuring. De ervaring leert dat de handhaver pontificaal voor de auto gaat/blijft staan om wegrijden te voorkomen. dat is dus niet handig !

    1. RB

     vind het nog steeds een omgekeerde wereld, dus als er iemand voor je wagen staat en je bent geagiteerd mag je hem dus maar van de sokken rijden omdat hij op een verkeerd moment op de verkeerde plaats staat, nu is het een handhaver maar wat nu als het een kind geweest was die net daar een happymeal gekocht had ook maar omrijden?
     gewoon poging tot doodslag, voor het gerecht ermee, niet meer die Jesse Klaver slappe hap hier tolereren

 4. dirk

  ze moeten ook met zn twee lopen,je ken tegenwoordig niks meer doen of men gaat door het lint.
  kentekenten is genoteerd,dus ik vraag me af waar dat vvv kantoortje zit,en welk bankje bedoelen ze nou.
  ik vindt de man als parkeer beheer wel recht heeft op schade vergoeding,ik pleit voor toezicht houders in de binnen stad en gewoon met zn tweeen veel beter,dit soort uitschot moet van straat af.

  1. Fred

   De blikken geld daarvoor zijn op Dirk. Daar om lopen ze ook in hun eentje. Twee man is te duur .

 5. wat

  Parkeerbeheer op Bernhardplein biedt een dienst aan. Een parkeerplaats in de stad maar je moet dan wel even een parkeerbewijsje gaan halen tegen wat betaling. Zo werkt het, het is niet anders. Anders loop je het risico een bon te vinden op je autoruit. Zo werkt het. Van een handhaver omver rijden krijgt men alleen maar spijt.

 6. Ikke

  Die handhavers zijn ook geen lieverdjes hoor. Ze hebben bij mij mijn schutting kapot gemaakt en ik kreeg niks vergoed van de gemeente,terwijl ze iemand anders moesten hebben.
  Ik ben wel benieuwd naar het verhaal van de man in de auto. Bij mij hadden de handhavers ook keihard gelogen om hun hachje te redden namelijk.

Reageren is niet meer mogelijk.

DHA-B Home468