DHA-A leader
DHA-A leader

Jacinta Krimp nieuwe directeur Kopgroep Bibliotheken

Den Helder – De Raad van Toezicht van KopGroep Bibliotheken heeft Jacinta Krimp per 1 oktober benoemd als directeur/bestuurder van KopGroep Bibliotheken. Zij volgt Mannes Westra op, wiens arbeidsovereenkomst moest worden ontbonden vanwege bezuinigingen door de gemeenten Hollands Kroon en Schagen.

Jacinta Krimp heeft haar sporen verdiend in de bibliotheekwereld. Ze was onder meer werkzaam in Groningen en Zijpe en sinds 2008 bij KopGroep Bibliotheken, laatstelijk als Manager Front Office. Zij trad al als directeur op tijdens de ziekteperiode van Mannes Westra in 2016.

Naar de mening van de Raad is Jacinta de juiste persoon om KopGroep Bibliotheken de komende jaren te leiden. Zij beschikt niet alleen over een enorme ervaring, ze vertoont ook een aanstekelijk enthousiasme en straalt de energie uit die nodig is om sturing te geven aan het veranderingsproces waarin de bibliotheek verkeert. De Raad van Toezicht heeft alle vertrouwen in de toekomst van de bibliotheek met Jacinta Krimp aan het roer.

KopGroep Bibliotheken is werkzaam in de gemeenten Den Helder, Schagen, Hollands Kroon en Texel. Het werkgebied telt 15 vestigingen. Momenteel kent de bibliotheek meer dan 40.000 leden.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

8 reacties

 1. Judge X

  Op basis van de Balkenende-norm en de bruto berekening toegepast op functie en het aantal dienstjaren (28), zou Mannes Westra wel eens naar huis kunnen zijn gestuurd met minimaal € 700.000,-
  Er vanuit gaande dat de vergoeding voor mevrouw Krimp niet uit een maandelijks bosje bloemen zal bestaan en het salaris voor deze functie niet extra ingekrompen is vanwege haar geslacht en achternaam, vraag ik mij af hoeveel jaar het duurt voordat deze ‘bezuiniging’ in de cijfers zichtbaar zal zijn.

  1. Gekke Henkie

   Die vraag is volkomen terecht, Judge X. Westra zat een paar jaar voor zijn pensioen: nog twee jaar zijn salaris betalen zou aanzienlijk goedkoper zijn geweest dan hem een ongetwijfeld riante afkoopsom (zeven ton lijkt me overigens wel erg veel, maar ik ga er gemakshalve van uit dat uw berekening correct is) mee te geven. De indruk wordt hoe dan ook gewekt dat hier niet sprake is van een bezuinigingsoperatie van de bieb maar van een leuk afscheidscadeautje voor de voormalige directeur als dank voor bewezen diensten. Medelijden met hem hoeven we niet te hebben, want hij heeft in een eerder interview laten weten al iets anders op het oog te hebben. Dat maakt het extra verdacht: het zou me niet verbazen als het voorstel tot ontslag van Westra zelf is uitgegaan. Het is makkelijk presentjes uitdelen als een ander – lees de gemeenschap – de rekening betaalt….

   1. Judge X

    Helaas kan er aan mijn berekening van alles mankeren Gekke Henkie, ik heb bv op basis van schatting van voorliggende studie jaren, deze aangesloten op de cv die ik vond en kwam zo op een leeftijd van 58 jaar.
    Verder heb ik mijn uitkomst met zo’n € 15.000,- op een mooi rond en aansprekend bedrag naar boven afgerond en kan in mijn tekst een voorbehoud worden gelezen.
    Er zitten daarnaast meer onzekere factoren in de bereken-methode die ik toe paste en welke ik op het web vond.
    Maar met mijn reactie hoop ik ook de échte rekenaars onder ons in actie te brengen en een nauwkeuriger bedrag op te voeren.
    Tot dan zullen we het met de € 700.000,- moeten doen en ‘een tonnetje’ meer of minder bij zo’n bedrag zullen de gevoelens niet veel veranderen. 😀

    1. Hotmail 2

     Helaas beste Judge mankeert er volgens mij van alles aan je berekening van verkeerde aanname. Ik kom niet verder dan een jaarsalaris van +/- 90k en dan een ontslagvergoeding van 218k..

     1. Judge X

      Jouw bedrag zou nauwelijks enige bezuiniging opleveren vrees ik Hotmail 2, dus ik neem dit niet serieus en wacht hogere biedingen af die beter onderbouwd zijn. 😛

     1. Judge X

      Volgens de jaarrekening 2016 (of het moet de begroting zijn die ik zie) was er een tekort van 28,5 k (8 k minder dan het jaar daarvoor) in 2015 nog een positief resultaat van 220 k bij een subsidie van 3.368 k, ik ben dus zeer benieuwd naar de grote K.. jaarrekening over 2017 en de door mij te verwachten schok die daarop volgt.
      (voor wie het nog niet wist, k staat voor €1.000,-)
      Weet u zeker dat de jaarrekening 2016 al is vastgesteld Hotmail 2 ?

Reageren is niet meer mogelijk.

DHA-B Home468