DHA-A leader
DHA-A leader

Krijnsen wint 5e Ronde van Julianadorp

Julianadorp – Jobbe Krijnsen uit Bolsward heeft zondag de vijfde editie van de wielerronde van Julianadorp gewonnen. In een spannend slot kwam hij enkele meters voor de finish Quinten Veling uit Monnickendam, die twaalf ronden solo aan de leiding ging, voorbij. De derde plaats was voor Martijn Lust uit Tuitjenhorn.

Bij de start van de dag, de Dikke Bandenrace, viel al direct het eerste ongeval van de dag te noteren. Een van de jonge renners dook in de bocht van Loopuytpark naar Schoolweg de hekken in. Gelukkig was de schrik erger dan het letsel en kreeg hij later nog een prachtige troostprijs. Zijn stuurbordje kwam uit de melkbus en dus won de pechvogel van de dag toch mooi een gloednieuwe fiets, beschikbaar gesteld door Bikestore.

Na de jongste deelnemers was het de beurt aan de Vliet60 Run en de funklasse, maar voor beide onderdelen waren niet heel veel aanmeldingen binnengekomen. De winst in de race voor renners zonder licentie ging naar Hessel Hoekstra. Bij de dames ging de zege naar Anneke Reenders.

5e Ronde
Om half vier klonk op een zonnig Loopuytpark het startschot voor de eerste jubileumeditie van de Ronde van Julianadorp. Zo’n vijftig wielrenners maakten er een mooie middag van, door direct vanaf de start voor strijd te zorgen. Lokale favoriet Jermo Agema zag de eindstreep niet, hij kwam al in het begin ten val. “Een hobbel op de weg waardoor mijn handen losschoten van m’n stuur”, verklaarde hij even later liggend en met bebloed gezicht op de grond. Hij kwam lelijk ten val, maar was aanspreekbaar en kon nog lachen. Toch ging hij uit voorzorg even met de ambulance mee voor controle in het ziekenhuis.

Aan kop waren het in het begin vooral Kyle Agterberg (Maartensdijk), Quinten Veling en Jobbe Krijnsen die het kopwerk deden. Ook Karsten Veen uit Westerlee liet zich regelmatig van voren zien, maar het peloton bleef lang redelijk bij elkaar. Met nog twaalf ronden te gaan wist Veling weg te sprinten uit de groep. “We hadden net weer iemand teruggehaald en toen zag ik dat iedereen twijfelde hoe nu verder. Ik ben er toen vol voor gegaan en niemand ging met me mee”, aldus de renner die een voorsprong pakte van meer dan een halve minuut. In de laatste vijf ronden zetten de overgebleven achtervolgers aan en wisten ze dichterbij te komen.

Net voor de streep geklopt
De voorsprong van Veling liep terug naar 22 seconden met nog vier ronden te gaan. Dat werd 18, 12 en bij de bel voor de laatste ronde nog maar 7 seconden. Nog altijd reed hij solo voor de rest uit, maar in de laatste ronde kwam Krijnsen snel dichterbij. Een meter of tien voor de finish werd Veling alsnog geklopt. “Dat is ongelooflijk balen natuurlijk”, sprak de junior na afloop.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook:

DHA-B Home468