DHA-A leader
DHA-A leader

Marinemuseum zoekt scheepshond

Den Helder – In de marinegeschiedenis kom je ook scheepshonden tegen. Niet alleen als trouwe viervoeter, maar ook als ‘bemanningslid’ met eigen taken. Ook het Marinemuseum in Den Helder is nu op zoek naar een eigen scheepshond.

De bekendste marinehond is Lucky Joseph, hoofdfiguur in het gelijknamige boek geschreven door kapitein-luitenant-ter-zee Eduard Herman van Rees in 1958. Lucky Joseph begon zijn loopbaan met een hupje in de kofferbak van de auto van een commandant. Aan boord van Harer Majesteits Tromp maakte hij allemaal avonturen mee en gaf zo de lezer een kijkje in de wereld van de marine.

Na het succes van de scheepshondenverkiezing voor museumschip Schorpioen gaat het museum deze keer op zoek naar een stoere scheepshond voor het brugcomplex van de Ruyter. Is jouw hond net zo fotogeniek als Kayla, de winnaar van vorig jaar? Kom dan op 1 oktober tussen 13:00 en 15:00 uur naar het Marinemuseum!

In het brugcomplex van de Ruyter is vanaf 13:00 uur een professionele fotograaf aanwezig. In de brug zelf worden de honden op de foto gezet. Om 15:00 uur maken we de winnaar bekend. De winnaar krijgt de titel: Stoerste scheepshond 2017. Uiteraard worden de foto’s van alle honden gedeeld op de facebookpagina van het museum, facebook.com/marinemuseum.den.helder.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

DHA-B Home468