DHA-A leader
DHA-A leader

Storm(schade) bereikt Den Helder (update 3)

Den Helder – De eerste herfststorm van het jaar is een feit. Den Helder en de regio kampt woensdag met windkracht 9 tot 10, met windstoten tot 120 kilometer per uur. Na een niet al te woeste nacht kwamen vanaf acht uur de eerste meldingen van stormschade binnen. De eerste bomen zijn inmiddels omgewaaid, zoals (op de foto) op de Zuidwal in Julianadorp.

Andere meldingen van stormschade zijn inmiddels ontvangen uit de Elzenstraat, Drs F Bijlweg (gemeentehuis), Boterrug (losse takken), Spoorgracht, Anemonenstraat, Middelzand, Rijksweg N250, Hortensiastraat en Wierbalg. De storm heeft van de experts en deskundigen ook een naam gekregen: Sebastiaan.

Update
Ook langs de Langevliet, in de Boatex en op het schoolplein van basisschool De Hofstee in Julianadorp zijn bomen omgewaaid. De Zuidwal werd vanaf de kruising Wierbalg/Kruiszwin afgesloten voor verkeer, ook bussen werden teruggestuurd. De afsluiting was tot aan de Breewijd. Twee bomen zijn omgewaaid, waarna de gemeente besloot tot het preventief kappen van overige bomen.

Ook de Bijlweg (stadhuis) en de Boterrug (heel even) werden afgesloten voor verkeer. Verdere meldingen van stormschade kwamen vanuit de Texelstroomlaan, Kruiszwin, Kerkgracht en bij winkelcentrum Dorperweerth. Halverwege de middag was de ergste overlast achter de rug. Het opruimen en herstellen van de schade zal her en der nog enige tijd in beslag nemen.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook:

13 reacties

 1. Ronald

  Serieus? We geven het windje een naam? kom op zeg, het waait ff wat harder en we hangen er gelijk een naam aan? Allemachtig zeg..

  De NS rijdt gelijk minder ook, waarom? zijn ze bang dat die dingen omlazeren van een stormpje? Dit land wordt steeds idioter..

  1. Fred

   Precies wat je zegt, Steeds Idioter ! Zo erg zelfs dat de grootste idioten niet meer kunnen nadenken.

 2. Willem J. Sloot

  Als je bomen, zoals langs de Breewijd en Zuidwal, van onderaf snoeit maar je doet niets aan de kruin dan worden deze topzwaar en gaan bij de eerste de beste storm om. Het bewijs is alweer geleverd.

 3. strandloper

  Giro 555 is geopend. Veel militairen en het Rode Kruis zijn aangekomen. Er is een grote behoefte aan water, medicijnen en dekens. Na ‘Sebastiaan’ komt nu al snel ‘Selma’ er aan. Wegwezen mensen.

   1. strandloper

    Ja, er lopen veel plunderaars rond, echter de winkels staan al langer leeg en zijn gesloten. Er wordt nu extra bewaking ingezet bij woonhuizen. De Koning is met de helikopter onderweg!

 4. Worryer

  Ik hoop dat de gemeente snel weer bomen gaat plaatsen langs de zuidwal Jdorp, wat een kaalslag.
  Het lijkt Den Helder wel.

Reageren is niet meer mogelijk.

DHA-B Home468